Atatürk'ün Samsun'a Çıkışı Pul Sergisi

Samsun PTT Başmüdürlüğü A.Ş. “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” etkinlikleri kapsamında 17 pano, 449 adet föy ve 4 bin 500 adet puldan oluşan “Atatürk’ün Samsun’a Çıkışı Pul Sergisi”ni açtı.

Atatürk'ün Samsun'a Çıkışı Pul Sergisi
18-20 Mayıs 2016 tarihleri arasında Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde (AVM) düzenlenecek olan pul sergisine Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı SG Kd.Alb. Murat Özer, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi E.Kur.Alb. İbrahim Yıldırım, PTT Başmüdürü Adnan Sert ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi konuşan PTT Başmüdürü Adnan Sert, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Türk filatesinin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Samsun’da bu yıl 5’incisini düzenlediğimiz pul sergimizi açmış bulunuyoruz. 17 pano, 449 föy ve yaklaşık 4 bin 500 puldan ibaret bu sergimiz 3 gün boyunca açık kalacaktır. PTT’nin tarihinde çıkmış tüm pulları burada sergileyeceğiz” dedi.

Kurtuluş Savaşı’nda görev alan PTT mensuplarını da rahmetle andıklarını belirten Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, “Bir zamanlar dünyanın dört bir tarafına hükmeden bir imparatorluktan 300 bin kilometre karelik bir alana düşen imparatorluğun kurtuluş savaşını başlatmak üzere Samsun bilerek seçilmiştir. Ulusal kurtuluş mücadelesinin meşalesi Samsun’da yakılmak üzere 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Samsun’a ayakbastı. Biz onun kurtuluş savaşını burada başlatmış olmanın mutluluğunu bir Samsunlu olarak sonsuz bir sevinçle hissetmekteyim. Özellikle PTT’de görev alan o dönemdeki ebediyete intikal eden PTT mensuplarını rahmetle anıyoruz. Daha önce güvercin aracılığı ile haberleşen insanlar Kurtuluş Savaşı’nda özellikle PTT’nin telgraf bölümünde çalışan o yurtsever şehitlerimizi yad etmek istiyorum. Kurtuluş Savaşı’nda PTT mensuplarının vermiş olduğu o mücadele bugün de gözlerimizin önünden gitmemelidir” diye konuştu.

Gençlik yıllarında pul koleksiyonlarının olduğunu fakat teknolojinin ilerlemesiyle böyle şeylerin artık olmadığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, “Bu hafta Samsun’da çok önemli etkinliklerle kutlanıyor. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcını yaptığı Samsun’da başta bir heyecanla kutlanıyor. Bu da 1 hafta boyunca sürüyor. Bu etkinliklerimizin bir parçası olarak da bugün ‘Atatürk’ün Samsun’a Çıkışı Pul Sergisi’ olarak Yeşilyurt AVM’de sergilendi. Bizim zamanımızda pul koleksiyonları yapanları hatırlıyorum ama son zamanlarda iletişim enstrümanları farklılaştığı için eskisi kadar kullanılmıyor. Bizim gençliğimizde bunu yaşamak başka bir şeydi. Enstrümanlar değişse bile eskiye özlem başka bir duyguydu. Burada PTT’nin kurulduğu günden beri pulların hepsi sergileniyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.
Kaynak: İHA