Alkol Masasında Çözülen 15 Yıllık Cinayet Davası Yeniden Başladı

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde 2001 yılında işlenilen ve olayının failinin suçunu 11 yıl sonra içki masasında itiraf etmesi sonrası açılarak karara bağlanan dava, Yargıtay’ın kararıyla yeniden görülmeye başlandı.

Alkol Masasında Çözülen 15 Yıllık Cinayet Davası Yeniden Başladı
Kartepe Köseköy Mahallesinde 2001 yılında sopalarla dövüldükten sonra hastanede hayatını kaybeden Ali Çağlar’ın olayı jandarma ekipleri tarafından yapılan soruşturmada yetersiz delil nedeniyle dava faili meçhul olarak kayıtlara geçmişti. Bölgenin daha sonra polis mıntıkasına geçmesiyle cinayet hakkında İzmit Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri yeniden soruşturma başlatmıştı.

ALKOL MASASINDA CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Ekipler tarafından yapılan soruşturmada 12 sene sonra 2013 yılında Ali Çağlar’ın ayrıldığı ve daha sonra barışmak istediği eşi Fatma Kelleci ve Fatma Kelleci’nin Ali Çağlar’dan ayrıldıktan sonra birlikte yaşadığı Mustafa Derebaşı ile olaya karıştığı belirlenen E.D., M.D., Y.D., C.D., R.K., A.D. ve B.D. ifadeye çağrılmış ancak 12 yıl boyunca delil yetersizliğinden işlem yapılamamıştı. Daha sonra Mustafa Derebaşı’nın alkol masasında bir arkadaşına Ali Çağlar’ı öldürttüğünü söylemesi üzerine polis ekipleri Fatma Kelleci, Mustafa Derebaşı, E.D.,M.D., Y.D., C.D., R.K., A.D. ve B.D.’yi gözaltına almıştı.

YARGITAY YENİDEN YARGILANMA KARARI VERDİ

Polis merkezindeki yeniden sorgulanmalarında suçlamaları kabul eden Fatma Kelleci, Mustafa Derebaşı adliyeye sevk edilmiş ve tutuklanmıştı. 2014 yılında görülen davada Kelleci ve Derebaşı mahkeme tarafından verilen beraat kararıyla serbest bırakılmış, alınan karar ise Yargıtay tarafından bozularak Kelleci ve Derebaşı ile birlikte yargılanan Yılmaz Derebaşı, Cahit Derebaşı, Ali Derebaşı ve Erol Derebaşı’nın cezalandırılması talebiyle yeniden yargılanmasına karar vermişti.

ÖLEN ÇAĞLARIN KIZLARI TUTUKLAMA TALEP ETTİ

Karar sonrası Kocaeli Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya dövülerek öldürülen Ali Çağlar’ın kızları Arzu Çelik, Songül Çağlar, kız kardeşi Elif Çağlar Alkan, tutuksuz yargılanan sanıklar Fatma Kelleci, Mustafa Derebaşı, Yılmaz Derebaşı, Cahit Derebaşı, Ali Derebaşı ve Erol Derebaşı ile sanık avukatları katıldı.

Davada Ali Çağlar’ın kızları ve kız kardeşi, önceki davada serbest kalanların tutuklanmasını talep ettiler.

"ANNEM VE DOSTU, BABAMI ÖLDÜRDÜ"

Duruşmada konuşan Ali Çağlar’ın kızı Arzu Çelik, annesi Fatma Kelleci ve arkadaşı Mustafa Derebaşı’nın yaşadıkları ilişki nedeniyle babasını öldürttüklerini iddia etti. Cinayetten 2 hafta önce gece yarısı evlerinde bir gürültü çıktığını ve uykudan uyandığını anlatan Arzu Çelik, “Bağrışmaların üzerine yataktan kalkarak mutfağa gittim. Babam elinde bıçakla Mustafa Derebaşı’nın boğazına sarılarak kendisine ‘Evimde ne işin var’ diye bağırıyordu. Derebaşı da ‘Fatma ekmek istedi onu getirdim’ demişti. Annem de çığlık atarak babama Mustafa’yı bırakmasını söylüyordu. O karışıklıkta Mustafa Derebaşı kaçarak gitmiş, olaydan 2 hafta sonra da babam dövülerek öldürülmüştü” diyerek Yargıtay’ın aldığı kararın yerinde olduğunu söyledi.



DAVA ERTELENDİ

Sanıklar Fatma Kelleci, Mustafa Derebaşı, Yılmaz Derebaşı, Cahit Derebaşı, Ali Derebaşı ve Erol Derebaşı ise iddiaları reddederek Yargıtay’ın aldığı kararı kabul etmediklerini yerel mahkemenin kararının geçerli sayılmasını talep ettiler. Mahkeme heyeti savunmaların ardından davayı 28 Eylül’e erteledi.
Kaynak: İHA