Aksu Festivali Fotoğraf Sergisi İle Başladı

39. Uluslararası Giresun Aksu Festivali Gezgin Fotoğrafçılar Derneği (GEZFOD) tarafından Atatürk Meydanı’nda hazırlanan “Giresun“ konulu Fotoğraf Sergisi ile başladı.

Aksu Festivali Fotoğraf Sergisi İle Başladı
Fotoğraf sergisinin açılışında GEZFOD Başkanı Fatih Mehmet Gök, festival için hazırladıkları fotoğraf sergisi ile üyelerinin eserlerini sanatseverlerle buluşturduklarını, 23 üyenin, 47 fotoğrafının sergilendiğini söyledi.



Belediye Başkanı Kerim Aksu, 39. Uluslararası Giresun Aksu Festivali’nin açış konuşmasında, Anadolu’nun en eski festivali olan Aksu Festivalinin yaşatılması gerektiğini belirtti.

“Hepimiz biliriz, komşuda cenaze varken evde düğün olmaz” diyen Aksu, “Şehitlerimize, gazilerimize saygımızdan var. Bu yıl müzik ve eğlence olmadan 3 Bin yıllık geleneğimiz olan festivali yaşatacağız. Festivalimiz, barışı, kardeşliği, özgürlüğü, bereketi simgeler. GEZFOD her yıl festivalimize katkı sağlıyor. Fotoğraf sanatçılarımızı kutluyorum. Bu şehir bizim. Yaşadığımız şehrimize hizmet etmek boynumuzun borcu” dedi.

GEZFOD fahri üyesi olan Başkan Aksu, sergiyi gezmeye gelen Cumhuriyet Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileriyle fotoğraf çektirip sohbet etti.
Kaynak: İHA