Ak Parti'den CHP'ye fire tepkisi

Şamil Tayyar CHP'nin HDP'yle dokunulmazlıklarla ilgili oylamada işbirliği yapmasına sert tepki gösterdi.

Ak Parti'den CHP'ye fire tepkisi
Ak Parti'den CHP'ye fire tepkisi
Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin maddelerine geçilmesi 350 oyla kabul edilmesinin ardından gözler 'hayır' oyu veren partilere çevrildi.

Meclis'te dokunulmazlıklarla ilgili oylamada, daha önce 'destek vereceğiz' diyen CHP'nin HDP'yle ittifak yapması dikkat çekti.

Beyaz Tv'de Ferda Yıldırım'ın sunduğu 'Son Söz' programına konuk olan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar CHP'nin HDP'yle dokunulmazlıklarla ilgili oylamada işbirliği yapmasına sert tepki gösterdi.

TAM BİR İKİYÜZLÜLÜK


CHP'nin ikiyüzlü bir siyaset izlediği belirten Tayyar 'Burada çok açık bir şekilde CHP'nin tamamen red cephesine katıldığı görülüyor. Ama keşke bunu bu şekilde deklere etselerdi. Hem siz çıkacaksınız açık bir şekilde bu anayasa değişikliğine evet diyeceksiniz.Ama oylamaya gelince de 'Hayır' oyu vereceksiniz. Bu çifte standardın ötesinde tam bir ikiyüzlülüktür. Siyasi kıvırmadır. Bu kabul edilebilir bir şey değil.' dedi.

BİZİ YANILTMADILAR


CHP'li Mahmut Tanal ve Eren Erdem'in oylama öncesi oylarının renklerini açıkladıklarını hatırlatan Tayyar 'CHP bu konuda gayet samimi olduğunu tahmin ediyorduk biliyorduk ve bizi yanıltmadı.Niyet okumaya gerek yok zaten CHP'li milletvekilleri Mahmut Tanal,Eren Erdem başta olmak üzere bugün de paylaşılan tweetler var.' diye konuştu.

TERÖRDE BİRLEŞTİLER


Şamil Tayyar sözlerini şöyle sürdürdü;

Burada çok net bir şekilde CHP'nin hedefe ile ittifak yaptığını ve dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda ki anayasa değişikliğine hayır oyu verdiğini görüyoruz. Terörde birleştiler.

CHP, PKK'YLA AYNI ÇİZGİDE


Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte CHP hızlı bir şekilde HDP'nin PKK'nın safına doğru savrulmaya başladı. Gerçekten siyaseten de çok üzüntü verici diye düşünüyorum. CHP HDP'yle PKK'yla aynı çizgide politika üretiyor ve politikalarını ona göre üretiyor. Çok üzüntü verici.

 
HANGİ YÜZLE ORAYA GİTTİ?

Meclisteki oylamanın ardından Kılıçdaroğlu'nun şehit ailesine taziye ziyaretinde bulunmasını da değerlendiren Tayyar 'Şimdi hangi yüzle gitti bilmiyorum. Zaten şehit cenazelerine gidemiyorlar. Yuhlanıyorlar ve vatandaşlar onları cezalandırıyor. Buraya hangi yüzle gitti bilmiyorum. Terörle ilişiği olduğu gerekçesiyle bazı milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması istenirken CHP'nin buna destek vermek yerine engellemesi kabul edilebilir değil. Bir de buna rağmen CHP şehit yakınlarını ziyaret ediyorsa inanılmaz bir pişkinlik.' şeklinde konuştu.


BEYAZ GAZETE