Ahilik Haftası

Boğazlıyan'da etkinlik düzenlendi.

Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında etkinlik düzenlendi.

Kaymakam Davut Sinanoğlu, Boğazlıyan Necmettin Yıldız Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğündeki etkinlikte yaptığı konuşmada, toplumun sosyal, ekonomik ve kültürel hayatının düzenlenmesinde önemli rol oynayan ahiliğin birliktelik ve dayanışmanın ortak adı olduğunu söyledi.

Ahiliğin sanat, ticaret ve diğer mesleki alanlarda dayanışmaya dayalı güzel ahlakı ve hoşgörüyü öne çıkardığını belirten Sinanoğlu, 'Boğazlıyan'da esnaflar olarak 'güne dua ile başlayalım' Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Boğazlıyan da böyle bir uygulama başlatalım.' dedi.

Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Yazılıtaş da esnafa sahip çıkılması gerektiğini kaydederek, 'Büyük alışveriş merkezleri karşısında zor şartlar altında küçük esnaf hizmet vermeye çalışıyor. Bu nedenle küçük esnafları korumaya çalışıyoruz. Bu nedenle yerel esnafımız aynı zamanda yaşadığımız çevrenin zenginliğidir. Bu zenginliğimizi korumaya çalışmalıyız.' diye konuştu.

Programda, Boğazlıyan Necmettin Yıldız Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğrencilerinin hazırladığı ''Ahilik Kültürü'' oyunu ilgiyle izlendi.

Okul bahçesine kurulan stantlarda hazırlanan çiğ köfte, börek, gözleme, helva ve dondurma gibi ürünler katılımcıların beğenisine sunulurken, terzi, marangoz, berber, demirci ve çay ocağı stantları protokol üyelerince gezildi.

Konuşmaların ardından Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında uzun yıllar ilçede esnaflık yapan Niyazi Karaca, Mustafa İşgüzar, Ahmet Yapıcı, Hamza İşleyici, Ahmet Doğan, Abdi Okay, Mustafa Göğüş, Livon Zeki, Muzaffer Akca ve Bekir Buldu'ya teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: AA