2. Bağcılar Bilim Şenliği İlgi Gördü

Bağcılar'da, geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlaması amacıyla düzenlenen 2. Bağcılar Bilim Şenliği yoğun ilgi gördü.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye, TÜBİTAK ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen şenlik kapsamında, ilçedeki okullarda eğitim gören öğrenciler Kirazlı Metro İstasyonu yanında kurulan stantlarda icatlarını ve ilginç çalışmalarını sergiledi.

AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, fuarın açılışında öğrencilere seslenerek, önce iyi insan olmaları tavsiyesinde bulundu.

Kıyıklık, bilimin iyi insanların elinde gelişirse insanlığa faydalı olacağını vurguladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca da Bağcılar’da gençleri geleceğe hazırlayan temeller atıldığını kaydetti.

Kaymakam Erdal Çakır da son yıllarda ulaşım, iletişim, eğitim gibi her alanda akıl almaz gelişmelere şahit olunduğunu ve bilginin geometrik olarak geliştiğini dile getirdi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da günümüzde bilgiye ulaşmanın artık çok kolay olduğunu belirterek, 'Bilgi çağında yaşıyoruz. Çağın gerisinde kalmamak için kendimizi sürekli yenilemeliyiz. Bilgi bir güçtür. Bu gücü çocuklarımıza ve gençlerimize kazandırmalıyız.' ifadelerini kullandı.

Çağırıcı, bilim şenliği ile çocuklara icatlarda bulunma yeteneği kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise TÜBİTAK’ın desteğinde önemli bir etkinliğe imza atıldığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

- Öğrencilerin yetenekleri takdir topladı

Bu arada, öğrenciler stantları ziyaret eden Bağcılarlılara birbirinden ilginç ve dikkat çekici icatlarını anlattı.

Peyami Safa Ortaokulu öğrencileri Semih Şahin ve Tayfun Baş, bisikletle enerji üretme çalışmalarıyla övgü topladı. Aleyna Eden ve Edanur Kaya’nın icat ettiği, ev ve iş yerlerine kurulabilecek sinyalizasyon alarm sistemi de fuarda yerini aldı. Ziyaretçiler öğrencilerin buluşunu ilgiyle izledi. Ayrıca şenlikte alternatif enerji sistemleri kuruldu.

Edip İplik Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de ilginç bir buluşa imza attı. Öğrenciler ürettikleri enerji ile anahtarları bakırla kaplamayı başardılar.

Stantlarda öğrencilerin ayrıca 3D, astronomi, robot, güneş ve mikro dünya atölyeleri de büyük ilgi gördü.

Güneşli Ortaokulu öğrencilerinin roket ateşleme sistemi, İnönü Ortaokulu öğrencilerinin karbondioksiti gaz haline getirip, köpüğe çevirme sistemi, Malazgirt Ortaokulu öğrencilerinin çizgi film makinesi dikkat çeken çalışmalar arasında yer aldı.

Açılış sırasında dizilim sporu etkinliği sunan Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri alkış topladı.

Törene ayrıca AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Kaynak: AA