19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı Yayımladı

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın, mesaj yayımladı

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Aydın, mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Türk milletinde uyandırdığı istiklal şuurunun, tarihe yön veren en mühim hadiselerden biri olduğunu belirtti.

'İstiklal uğruna binlerce şehit kanıyla sulanan vatan toprağında büyük azim ve gayretlerle tesis edilerek, gelecek nesillere emanet edilen vatanın bütünlüğünü korumak, onu baki kılmak, Türk gençliğinin en asli vazifesidir.' ifadesinde bulunan Aydın, şunları kaydetti:

'Gençlik, bir milletin istikbalidir. Gençlere kıymet veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe ümitle bakarlar. Daha güçlü ve daha muteber bir Türkiye idealine vasıl olma yolunda Kastamonu Üniversitesi olarak bizler de bu şuurla, asrın gerektirdiği maddi ve manevi teçhizatı haiz bir gençlik yetiştirebilmek, ilim, kabiliyet ve tavır ile donanmış mezunlar verebilme azmi içerisindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyor, başta yarınlarımızın teminatı sevgili gençlerimiz olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz.'
Kaynak: AA