Yıldırım'da Sevgi Engel Tanımıyor

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, engelliler ve aileleriyle bir araya geldi.

Yıldırım'da Sevgi Engel Tanımıyor
Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Sevgi Engel Tanımaz’ konulu geceye dernekleri temsilcileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Engellerin bedenlerde değil insanların zihin dünyalarında olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Engelli vatandaşlarımıza imkan tanındığında neler başarabildiklerini, engelli sporcu kardeşlerimiz kazandıkları başarılarla, engelsiz mutfak ve müzik akademisi kursiyerlerimiz de imza attıkları anlamlı çalışmalarla herkese gösterdi” dedi.

vatandaşların karşılaştıkları problemleri sadece bir hafta gündeme taşımak yerine, yılın her günü neler yapılması gerektiği üzerine çalışılması gerektiğini belirten Edebali, “Maksadımız insanlarımızın refah seviyesini artıracak hizmetleri hayata geçirmek. Yaşam kalitesinin artırılmasıyla ilgili odak nokta da ailedir. Aile mutluysa toplum da mutlu olur, aile yapısı güçlüyse toplum da güçlenir” diye konuştu.

Yıldırım’da engellilere yönelik projelerden bahseden Edebali, “Engelli kardeşlerimize yönelik projelerimiz arasında yer alan ve bünyesinde bin 500’e yakın kursiyer bulunduran Müzik Akademisi’nde yapmış olduğumuz faaliyetler, engellilerimiz ve aileleri için bir umut ışığıdır. Engelsiz Mutfak adı altında kardeşlerimize aşçılık kursu verdiğimiz bir birim oluşturduk. 110 engelli kursiyerimiz burada pasta, börek ve aşçılık konusunda oldukça başarılı çalışmaları ortaya koyarak hayata tutunuyorlar. Belediye Hizmet Binamız ve Barış Manço Kültür Merkezi’ne akülü sandalye şarj istasyonları oluşturduk” dedi.

Belediye bünyesinde engellilere pozitif ayrımcılık uygulandığına da değinen Başkan Edebali, “Engelli kardeşlerimizin karşılaştıkları problemler karşısında çözüm üretebilmek, onlara destek olmak için hizmet veren Engelli Masamız var. Belediyemize bürokratik işlemlerini gerçekleştirmek için gelen engellilerimize pozitif ayrımcılık uygulayarak sıra bekletmeden öncelik tanıyoruz” diye konuştu.

Edebali, Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında da bilgi verdi. Öte yandan Engelliler Derneği ile Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’nin katkılarıyla Yıldırım Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara iki akülü ve 18 manuel olmak üzere 20 tekerlekli sandalye hediye edildi.
Kaynak: İHA