Turgutlulu Çiftçi Fidan Desteği İle De Kazanacak

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, mahalle muhtarları ve çiftçilerle bir araya gelerek, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticiye destek kapsamında verilecek Fidan Dağıtım Projesi’ne yönelik görüş alışverişinde bulundu. Kırsal bölgedeki mahallelerin pazar verimliliğine göre şekillenecek destekler kapsamında ceviz, zeytin, erik ve sofralık üzüm fidanı dağıtılacağını söyleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, çiftçilere çağrıda bulunarak başvuru tarihinin 27 Mayıs’ta sona ereceğini duyurdu.

Turgutlulu Çiftçi Fidan Desteği İle De Kazanacak
Turgutlu Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar, Kırsal Hizmetler Müdürü Aydın Lenger ile mahalle muhtarları katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan ziraat mühendisi Duran Akdağ ve İsmail Kilimci’nin konuya dair bilgilendirme yaptığı toplantıda, arazilerini değerlendirmek ve üretim yapmak isteyen vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi’nce fidan maliyetinin yüzde 75 oranında destek verileceği, meyve türü için ilan edilen mahalle sınırlarında arazi sahibi vatandaşların destekten faydalanacağı ifade edildi.

TARIMDAN EKONOMİYE UZANAN KADAR KAZANÇ ZİNCİRİ

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de meyvecilik ve sebzeciliğin geliştirilmesine yönelik çiftçilere verilen destek kapsamında başvuruda bulunanlara en kısa zamanda ceviz, zeytin, erik ve sofralık üzüm fidanı dağıtılacağını belirterek, “Sulamadan bağ tahmin ve erken uyarı sistemine, ova yollarının düzenlenmesine kiraz alım yerlerine kadar pek çok ihtiyacı Büyükşehir Belediyemiz ile müştereken giderdiğimiz kırsal kesimimizin daha iyi koşullarda tarım yapmasına imkan sağlamaya gayret ediyoruz. Bu anlamda ilçe tarımımızın yaygınlaşması ve yerli ekonominin canlanması adına dağıtılacak fidanların hayırlı olmasını diliyorum. Bereketli topraklarımızın değerlendirilmesi, tarımdan ilçe ekonomimize kadar uzanan kazanç zincirinde vatandaşımızın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. İnşallah çiftçilerimizin toprakla buluşturacağı fidanlar kırsal kesimde yaşayan ailelerimizin kalkınmalarına katkı sağlar” dedi.

Toplantıda destekten faydalanmak isteyen çiftçilerin 27 Mayıs tarihine kadar Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürlüğü hizmet binasına başvuruda bulunması gerektiği belirtildi.

DESTEK PAZAR VERİMLİLİĞİNE GÖRE ŞEKİLLENİYOR

Tespitler neticesinde pazar verimliliğine göre, Baktırlı, Karaköy, Karaoluk, Sivrice, Kuşlar, Ören, Yunusdere, Hacıisalar, Ayvacık, Güney, Dağyeniköy, Kayrak, Yukarıbozkır, Kabaçınar, Gökgedik, Çatalköprü mahallelerine ceviz fidanı; Musacalı, Akköy, İzzettin, Yakuplar, Temrek, Çampınar, Sinirli, Musalaryeniköy, Kurudere, Çıkrıkçı ve Çepnibektaş mahallelerine zeytin fidanı; Dalbahçe, Irlamaz, Yayla, Aşağıbozkır, Osmancık, Yukarıbozkır, Avşar, Derbent ve Çepnibektaş mahallelerine erik fidanı; Sivrice, Kayrak, Karaoluk, Gökgedik ve Çatalköprü mahallesi sakini çiftçilere ise sofralık üzüm fidanı dağıtılacak.
Kaynak: İHA