Tümbüldek'te Şiir Dolu Gece

Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği ‘Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamı’, Türk şiirinin genç kuşak şairlerini okurlarıyla buluşturdu.

Tümbüldek'te Şiir Dolu Gece
Mustafakemalpaşa’nın kültür ve sanat ortamına farklı bir soluk getiren ’4. Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamı’, 16 şairin iştirakiyle Tümbüldek Kaplıcaları Mesire Alanı’nda yapıldı. Genç kuşaklar ile şiir arasında olgun bir iletişim kurulmasına öncülük eden şenliğe Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte akademisyenler ve şiir okurları katıldı.

Şairler Ali Metin, Ali Osman Sali, Ali Sali, Atıf Bedir, Belya Düz, Celal Fedai, Cevat Akkanat, Emel Özkan, İhsan Deniz, Mehmet Aycı, Mehmet Baş, Murat Küçükçiftçi, Mustafa Aydoğan, Mustafa Nurullah Celep, Ömer Yalçınova ve Yavuz Altınışık’ın iştirak ettiği gece, ‘Şiir ve Popülizm’ konulu panel-forumla başladı.

Sunuculuğunu Nafiz Sekiz’in yaptığı program, şairlerin kendi kitaplarından seçtikleri şiirleri okumaları ile devam etti.

Davetliler tarafından ilgiyle izlenen şiir resitali büyük alkış aldı.

Müzik dinletisinin renk kattığı gecede konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sanata ve kültüre yatırım yapmayı bir sorumluluk olarak gördüklerini söyledi.

Kurtulan, “Şiir mananın lafızda mekan tutmasıdır. Bunun içindir ki zaman, mekan ve insan bir araya gelirse, kalplerde de güzellikleri çoğaltabilirsek birçok şeyi başarabiliriz. Dünyaya herkesin bakmadığı cihetten bakanların nağmelerine ihtiyacımız var. Şairler ruh dünyamızdan bu güzelliklere bakabilme imkanını mısralarıyla bize sağlıyor. Şiire her zaman ihtiyaç var” dedi.

Kaynak: İHA