Sındırgı'dan, Nusaybin'deki Güvenlik Güçlerine Mektup

Sındırgılı öğrenciler Nusaybin'de terörle mücadele eden güvenlik güçlerine mektup gönderdi.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki öğrenciler 'Beyaz Kanatlar Projesi' kapsamında Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütüyle mücadele eden güvenlik güçlerine mektup gönderdi.

6 Nisanda başlatılan proje kapsamında Güneydoğu'da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine moral olması amacıyla yazılan bin 843 mektup Makbule Efe Anadolu Lisesi'ndeki törenin ardından postaya verildi.

Kaymakam Ercan Ateş, mektupların güvenlik güçlerine moral vereceğini belirterek, 'Bildiğiniz üzere güvenlik güçlerimiz, sınır boylarında, barışın, kardeşliğin ve huzurun hakim olması için mücadele etmektedirler. Dolayısıyla kahraman tüm güvenlik güçlerimize minnettarlık ve şükran duygularımızı ifade ediyoruz. Kuşkusuz bu gün ulaştıracağımız mektuplarınız sayesinde kahraman güvenlik güçlerimiz moral bulacak, adeta yeniden doğmanın müjdelenmesi gibi hayatlarına yeniden doğmuş gibi devam edeceklerdir.' dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık ise proje hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

'Her şey hemşehrimiz Mustafa Şen'in, Nusaybin'de çatışmalarda yaralandıktan sonra ilçemizi ziyaretinden sonra başladı. Gazimiz görev yaptığı yerde kendilerine gönderilen mektupların, ufak hediyelerin moral açısından büyük destek olduğunu söyledi. Biz de Beyaz Kanatlar adını verdiğimiz projeyi hayata geçirdik. Öğrencilerimizden mektup yazmalarını istedik. Yazılan bin 834 mektubu Nusaybin Kaymakamlığına gönderiyoruz. İlçe Kaymakamlığımız Nusaybin Kaymakamlığı ile gerekli yazışmaları yaptı. Nusaybin Kaymakamlığı da orada görev yapan polis ve askerlerimize bu mektupları ulaştıracak.'
Kaynak: AA