Sağlık-Sen Şehit Tıbbiyelileri Anacak

SağlıkSen tarafından Çanakkale Savaşı'nda şehit olan tıbbiyeliler için yarın Çanakkale'de anma programı düzenlenecek.

Sağlık-Sen tarafından Çanakkale Savaşı'nda şehit olan tıbbiyeliler için Çanakkale'de yarın anma programı düzenlenecek.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, geleneksel olarak gerçekleştirdikleri bu anma programıyla hem 'Çanakkale ruhu'nu diri tuttuklarını hem de ülke için canını vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarına bir kez daha dikkat çektiklerini ifade etti.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesindeki öğrencilerin şehit olduğu yıl okulun mezun vermediğini hatırlatan Memiş, sağlık çalışanlarının hem görev başında hem de daha mesleğe başlamadan ülke ve millet için yapılacak fedakarlığın öncüsü olduğunu dile getirdi. Memiş, 'Dün olduğu gibi bugün de sağlık çalışanları görevlerinin kutsiyetinin bilincinde, halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak görerek çalışmaktadır. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası olarak, hem şehitlerimizi ve bu büyük mesajlarını unutturmamak hem de bu anlamlı güne dikkat çekmek için her yıl bu etkinliğimizi düzenliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Anma programına yarın Eceabat Belediyesi Sosyal Tesislerinden başlanacak. Sosyal tesislerde kurulacak çadırda, Çanakkale Savaşları'ndan kesitler sunulacak.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş'in konuşmasıyla akşam saatlerinde başlayacak programda ise Yavuz Bahadıroğlu'nun konferansı ve Ahmet Yenilmez'in sunumunun ardından meşaleler eşliğinde 57. Alay Şehitliği'ne hareket edilecek.

Sağlık-Sen'in anma programında, katılımcılara buğday çorbası, arpa ekmeği ve üzüm hoşafı ikramında bulunulacak.
Kaynak: AA