PKK'lılara Amanos'da ağır darbe

Hatay'daki Amanos Dağları'nda, üslenen 70-80 kişilik PKK'lı terörist grup sıcak takibe alındı.

PKK'lılara Amanos'da ağır darbe
Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando ve Polis Özel Harekat birliklerinden oluşan 500 kişilik bordo bereli birliğinin peşine düştüğü teröristlerin başında bölge sorumlusu olduğu belirlenen 'Toros' telsiz kodlu Seyithan Sinet ve 'Tufan' telsiz kodlu yardımcısı İbrahim Şengül geliyor.

SÜPÜRME OPERASYONU

İstihbarat birimleri, Kandil ile Amanoslar arasındaki şifreli telsiz konuşmalarında Kandil'den sürekli 'Eylem yapın. Amanoslar'dan eylem duyulması çok önemli' diyerek Amanos Dağları'nda bulunan PKK'lı gruba eylem talimatı verdiğini belirledi. Bunun üzerine Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı bölgeye 8 bordo bereli tim gönderdi. Amanoslar'da terörist gruba yönelik 500 kişilik kuvvetle 'süpürme' operasyonu başlatıldı. Operasyona bordo berelilerin yanı sıra Jandarma Özel Harekat, jandarma komando ve Polis Özel Harekât timleri de destek veriyor.

YEŞİL LİSTEDELER

Amanoslar'da 70-80 kişi oldukları düşünülen teröristlerin başında Amanoslar saha sorumlusu 42 yaşındaki 'Vedat' kod adlı Seyithan Sinet bulunuyor. Aranan teröristler listesinde 1 milyon liralık 'yeşil' kategoride bulunan teröristin 'Toros' telsiz kodunu kullandığı ve kendisine bağlı olanDörtyol grubu ile birlikte hareket ettiği öğrenildi. Timlerin peşinde olduğu diğer isim ise yine yeşil listede olan Sinet'in yardımcısı 'Bedrettin' kod adlı İbrahim Şengül. 'Tufan' telsiz kodunu kullanan Şengül, Osmaniye-Erzin grubunun içinde yer alıyor.

DESTEKÇİLERİ ESAD


Bölgede operasyon sürerken, Sabah istihbarat birimlerinin hazırladığı son raporun ayrıntılarına ulaştı. Rapora göre, Amanoslar'daki PKK'lı teröristlere Suriye'deki Esad rejimi destek veriyor. Suriye ile Amanoslar arasındaki teröristlerin geçişi ve patlayıcı taşınmasını ise Sait Oy, Muzaffer Bozkurt ve Akif Özdemir isimli teröristler yapıyor.

34 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda güvenlik güçleri dün akşam Şırnak Yeni Mahalle'de çok sayıda teröristin bulunduğu bir evi çembere aldı. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrısına uzun namlulu silahlarla karşılık veren teröristlerle çatışma çıktı. Yaklaşık bir saat süren çatışmada, aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 12 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda çok sayıda mühimmat ve teröristlere ait yaşam malzemesi de ele geçirildi. Kentteki bir diğer operasyonda da 5 terörist öldürüldü. Mardin Nusaybin'de 1, Hakkari Yüksekova'da ise 16 terörist etkisiz hale getirildi. muş'ta 4 Mayıs'ta öldürülen 2 PKK'lının daha önce 2 polisi şehit ettiği belirlendi. İstanbul Sancaktepe'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısı soruşturmasında nöbetçi mahkemeye sevk edilen 5 kişiden 3'ü tutuklandı. Bitlis'in Güroymak ilçesinde operasyon düzenleyen jandarma, arazide gömülü 600 kilogramlık patlayıcı ele geçirdi.