Muş'ta 'Mutlu Günler Sağlıklı Gülüşler' Projesi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri, merkeze bağlı Muratgören Köyü İlkokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığının önemini anlattılar.

Muş'ta 'Mutlu Günler Sağlıklı Gülüşler' Projesi
Muş Alparslan Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Fadime Taş, Hatice Öter ve Cemal Pancar, Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı koordinatörlüğünde ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında Muratgören İlkokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı ile ilgili sunum yaptılar. İlk olarak köy okulu öğrencileri ile bir araya gelen öğretmen aday adayları, ağız ve diş sağlığı ile ilgili broşür, diş fırçası, diş macunu ve çeşitli hediyeler dağıttılar.

Daha sonra ağız ve diş sağlığının tüm hayatımızı etkileyen önemli bir etken olduğunu ve bu nedenle ağız ve diş sağlığının erken yaşlarda kontrol altına alınması ve halkın daha bilinçli olması için sunumlar yaptılar.

‘Mutlu Günler Sağlıklı Gülüşler’ projesi kapsamında yaptıkları çalışmalarla çocukların küçük yaşta dişlerini korumalarını anlatmak istediklerini belirten Fadime Taş, özellikle ağız ve diş sağlığı bilincinin küçük yaşta oluşturulması gerektiğini söyledi.

Amaçlarının bir projeyi tamamlayıp sadece dersten not alma olmadığını ifade eden Taş, “Biz bu projeyi uygularken ağız ve diş sağlığının ne kadar önemli olduğunu gördük. Özellikle çocuk yaşta süt dişlerinin dökülmesi ve ardından kalıcı dişler çıkmaktadır. Bu da ağız ve diş sağlığına dikkat etmeyen çocuklarda diş çürüklüğü ve hatta çeşitli hastalıklara da neden olmaktadır. Bu nedenle çocuklara bu bilinci oluşturmak istedik. Özellikle köy okulunda eğitim gören kardeşlerimizle bir araya gelip çalışmamızı yaparak tamamladık” dedi.

Kaynak: İHA