Lösemi Hastası 7 Yaşındaki Eren, İkizi Eymen İle Birlikte Okula Gitmek İstiyor

Kayseri’de 7 yaşındaki lösemi hastası Eren Acar, "Sağlıklı olmak ve kardeşimle birlikte okula gitmek istiyorum" diyerek, herkesi kan bağışında bulunmaya davet etti.

Lösemi Hastası 7 Yaşındaki Eren, İkizi Eymen İle Birlikte Okula Gitmek İstiyor
2015 yılı Haziran ayından bu yana tedavi gören ve Eylül ayında Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) teşhisi konulan 7 yaşındaki Eren Acar, gününün tamamını Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ndeki odasında geçiriyor. Hastane odasında ikizi Eymen’in okuldan gelmesi ile birlikte oyun oynamanın keyfini çıkaran Eren, "Kardeşimi çok özlüyorum. Sağlıklı olmak ve onunla birlikte okula gitmek istiyorum" dedi.

Eren’in babası Fatih Acar, sosyal medyadan "Eren’lere Umut" sayfası oluşturarak Eren gibi lösemi olan çocuklara da umut olabilmek için çaba sarf ederken, sayfadan yaklaşık 10 bin kişiye ulaştı. Kayseri Eczacılar Odası, Kayseri Ticaret Odası gibi sivil toplum kuruluşlarının da destek olduğu kampanya çerçevesinde ilik arayışlarını sürdürdüklerini söyleyen baba Fatih Acar, "Nakil protokolüne yönlendirildik. Eren ve Eren gibi çocuklar gerçekten çok ağır bir yükün altındalar. Biz de Eren ve arkadaşlarına yardımcı olmak adına, daha çok bilinçli ve aynı zamanda gönüllü kişilere ulaşmak adına bir kampanya yaptık. Sosyal medyada ’Erenlere Umut’ adında bir grup kurduk. İki üç gündür 10 bine yakın üyemiz oldu. İnşallah Eren ve arkadaşlarının sayısını artıracağız" dedi.

Fatih Acar, "Gönüllü ve duyarlı kişilerden isteğimiz herhangi bir kan merkezine gitmeleri ve iki tüp kan vermeleri. Bu kanla HLA doku analizine bakılıyor. Dokular uyar ise Eren için, başka çocuklar olursa onlar için ve başka ülkelerdeki çocuklar için de bu bir havuzda toplanıyor ve dönüş yapılıyor. İlik nakli o kadar zor değil. Yarım saat süren, kesisi ve dikişi olmayan bir işlem. İğne ile alınıyor ve donör 3-4 saat dinlendikten sonra evine taburcu oluyor. Normal hayatına devam edebiliyor. Bilmediğimiz için insanlar korkuyor ama herhangi bir sıkıntısı da yok. İş başa gelmeyince de bilinmiyor maalesef. Daha önce Bade adında bir bebeğimiz vardı, onun için 3-4 kişiden yanıt alınmıştı. İnşallah Eren için de yanıt alınmasını bekliyoruz" diye konuştu.

7 yaşındaki Eren, oluşturulan sosyal medya hesabından yardım çağrısında bulunarak, "Ben ve arkadaşlarım için belki de umut sizsiniz" dedi.

Kaynak: İHA