Kılıç Açıklaması 'Çukur Siyaseti Yapanlar O Çukura Gömülecekler'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlerin arasına ayrılık sokmak isteyenler olduğunu belirterek, ’’Buradaki birlikteliğimiz; farklı şehirler, etnik kimlikler noktasında bizi ayrıştırmak isteyenlere en büyük cevaptır. İşte burada yan yana oturuyorsunuz, aynı salondasınız, aynı çatının altındasınız. İşte Türkiye’nin resmi buradadır. Çukur siyaseti yapanlar o çukura gömülecekler. Çünkü bu milletin çukur kazanlara değil, kendisine hizmet edenlere ihtiyacı var" dedi.

Kılıç Açıklaması 'Çukur Siyaseti Yapanlar O Çukura Gömülecekler'
Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği Gençlik Merkezleri Günleri, ATO Congresium’da başladı.

Bekir Develi’nin sunumu ile gerçekleştirilen açılış programında sanatçı Murat Kekilli, şarkılarıyla gençleri coşturdu. Kum sanatçısı Veysel Çelikdemir’in gösterisinin ardından Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışmasında dereceye giren gençler, çeşitli yörelerden türküler seslendirdi.

Gençlik Günlerinin açılış konuşmasını yapan Çağatay Kılıç, gençlerin üzerinde büyük sorumluluk bulunduğunu ifade ederek, “Siz, ülkemizin, milletimizin geleceği olduğunuzu bir kez daha ortaya koydunuz. Bu hafta gençlerimiz açısından önemli. Çünkü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve aynı zamanda istiklalimize olan yürüyüşün başlangıcının hatırlandığı hafta" diye konuştu.

Gençlere, “ecdada vefayı eksik etmeyin" diye seslenen Kılıç, şunları söyledi:

"Ecdadımıza olan birlikteliğimizi ve beraberliğimizi, nereden geldiğimizi asla unutmadan geleceğe yürüyeceğiz. Ama şunu iyi anlayacağız. Değerli kardeşlerim, sadece hatırlamak değil, şu an bu yükün sizin omuzlarınızda olduğunu bilmeniz gerekir. Çünkü bundan kısa bir süre önce gazete manşetleri ile siyasi hayatına son verilmesi iddia edilen bir lider o günkü atılan olumsuz havaya yenik düşseydi bugün Cumhurbaşkanımız olamazdı. Hayatta ortaya konan, önünüze gelecek birçok zorluk olabilir, sizi durdurmak isteyen olabilir, geçmişiniz ile geleceğiniz arasındaki bağı yok etmek isteyenler olabilir. Bunların karşısında hep beraber duracağız. Bir olacağız, beraber olacağız, beraber yürüyeceğiz. Bu ülkenin, bu cennet vatanın 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine sizlerin sayesinde emin adımlarla ilerlediğimizi, yürüdüğümüzü tüm dünyaya haykıracağız.”

“SİZE SUNULAN İMKANI SONUNA KADAR DEĞERLENDİRİN”

Türkiye’nin 81 ilinde 220 Gençlik Merkezinin faaliyette olduğunu kaydeden Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

“İnşallah yıl sonuna kadar 300’ü geçecek olan bu rakamla beraber aynı zamanda gençlik merkezlerimize gelen kardeşlerimizin sayısında çok ciddi artış olacak. Bugün 1 milyon 350 bin civarında katılım var. Kayıtta olmayanlarla beraber 1 buçuk milyona yakın bir çalışmanın ortaya konduğunu ve bunu aşacağımızı hep beraber burada görüyoruz. Bütün bu yapılan çalışmaların, ortaya konan çabaların bir olması gerek öyle değil mi? Peki bu karşılık sizce nedir? Bizim sizden tek bir beklentimiz var; sizlere sunulan imkanları sonuna kadar değerlendirin. Bugün olduğu gibi dün de ve yarın da bu ülkeye, bu millete hizmet edin.”

Bakan Çağatay Kılıç, şehitlerimizin, ülkemizin birlik, beraberliği ve gelecekte gençlerin huzurlu, istikrarlı bir ülkede yaşaması için en büyük fedakarlığı yaptığını söyledi.



Bakan Çağatay Kılıç, bu sorumluluğu gençlerin unutmaması gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Çünkü bugün aranıza ayrılık sokmak isteyenler, farklı şehirler, etnik kimlikler noktasında ayrıştırmak isteyenlere buradaki birlikteliğimiz en büyük cevaptır. Biz hiçbir zaman apolitik olun demedik. Tam aksine siyaseti yakın takip edin. Siyaset ülkeye hizmet etmenin bir yoludur. Aranızda farklı iş kollarında çalışacak olanlar var, özel sektörde çalışacak olanlar var, mucitler var. Ama hepsinin tek amacı ülkemizin birlik ve beraberliği için ortaya bir şeyler koymak. Size farklı anlamlarda, farklı yolla kandırmak isteyenler olabilir. Geçmişte olduğu gibi ikna etmeye çalışanlar olabilir. Ama siz hiç bir zaman şu tabloda ortaya koymuş olduğunuz kardeşliğe halel getirmeyecek şekilde bir olacaksınız, beraber olacaksınız."

’’ÇUKUR SİYASETİ YAPANLAR O ÇUKURA GÖMÜLECEKLER’’

Milletin çukur kazanlara değil kendisine hizmet edenlere ihtiyacı olduğunu belirten Çağatay Kılıç, ’’Bugün ülkemizin cennet vatanımızın belli bölgelerinde çukur siyaseti yapanlar var. Bugün gençlerle gençlik merkezi günlerimiz için buradayız. Ama gerçekleri konuşmaktan da geri durmayacağız. Çünkü bizim konuşmadığımız yerde başkaları konuşur, sesimizi yükselteceğiz. Açık açık söylüyorum, çukur siyaseti yapanlar o çukura gömülecek. Çünkü bu milletin çukur kazanlara değil, kendisine hizmet edenlere; köprü, yol, havalimanı yapana, gençlik çalışmaları yapanlara, öğretmenlere, ilim insanlarına, sanatçılara ihtiyacı var. Size ihtiyacı var’’ dedi.

’’BİZ, ÜÇ MİLYON İNSANA KUCAK AÇARKEN SİZ KAÇ KİŞİYE KUCAK AÇTINIZ?’’

Fitne ekmeye çalışanların o fitnelerde boğulacağını belirten Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:

’’Onlar o fitnelerinde yok olacaklar. Şunu hiç bir zaman unutmayalım, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Avrupalı dostlarımıza da sesleniyorum. Biz hiç bir zaman insanı değerler ile aramızdaki bağı koparmadık. Bu gün Türkiye Cumhuriyeti Devleti 3 milyona yakın Suriyeli ve Iraklı mülteciyi ülkesinde barındırabiliyor ise, ensar olabiliyorsa bunun nereden ve ne için geldiğini iyi anlamaları gerekli. Bu bizim medeniyetimizden gelir. 1400 sene önce ortaya konan çağrıdan gelir. Biz bunun bilincindeyiz. Bize farklı noktalarda bir takım sivil toplum örgütlerinin ortaya koymuş olduğu raporlarla eleştiri getirmeye çalışanlara sesleniyorum. Üç milyona yakın insan bir zalimin, bir diktatörün elinden kaçarken ülkemize sığındı, o zalim 400 bine yakın insanı öldürdü. Biz 3 milyon insana kucak açarken siz kaç kişiye kucak açtınız? Sizin medeniyetiniz de kapınıza gelene hoş geldin demek yok mu? Onların medeniyetinde yoksa bizim medeniyetimizde var."

"TERÖR ÖRGÜTÜ, TERÖR ÖRGÜTÜDÜR VE HEPSİYLE MÜCADELE ETMEK GEREKİR

Avrupa Birliği’ne de seslenen Çağatay Kılıç, ’’Teröre karşı mücadele veren bu ülkeye, bu millete herhangi bir şekilde söz söylemeye hakkınız yok. Avrupa Parlamentosunun bahçesinin yakınına PKK çadırı kurdururken bunları düşüneceksiniz. Eğer terör tanımını yeniden yapılmasını isteyecek birileri varsa onlar bizleriz. Biz sizden bunları talep ediyoruz. Avrupalı dostlarımızdan, batılı dostlarımızdan bunu talep ediyoruz. Çünkü biz birlik ve beraberlik için, insanlık için buradayız. Bizim nezdimiz de terör örgütlerinin ayrımı yoktur. Terör örgütü, terör örgütüdür ve hepsiyle mücadele etmek savaşmak gerekir" şeklinde konuştu.

Gençlere seslenen Kılıç, şunları söyledi: “Üzerinizdeki en büyük sorumluluk, bu ülkenin ve bu medeniyetin bir evladı olmaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletini geleceğe taşımak için bu yükümlülüğü üzerinizde hissetmeniz gerekmektedir. Bunun için size birçok imkân sunuluyor. Bu imkânları kullanarak kendi eğitiminiz ve hayatınıza katkı sağlayın. Bize göre aranızda hiçbir ayrım yoktur. İşte burada yan yana oturuyorsunuz, aynı salondasınız, aynı çatının altındasınız. İşte Türkiye’nin resmi buradadır.”

“GENÇLERİMİZİN VARLIĞI BİZE GÜÇ KATMAKTADIR”

Gelecek adına gençlere güvenlerinin tam olduğunu kaydeden Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bayrağımıza ve vatanımıza, birlik ve beraberliğimize el uzatacak olanlar karşılarında sizleri görecektir. Biz, gençlerimize güveniyoruz. Burada ortaya koyduğumuz birlik ve beraberlik en büyük eserdir. Gençlerimizin varlığı bizlere güç katmaktadır. Biz gençlerimizden şunu istiyoruz; gönüllerinizi herkese açık tutun. Çünkü ecdatlarımızın gönülleri herkese açıktı. Açık gönüllerinizin içerisinde medeniyetimizden gelen gücü hissedin. Biz, geçmişi ile gurur duyan bir milletiz. Geçmişimizden gelen bu gücün geleceğe taşınması adına hepimizin sorumlulukları olduğunu biliyoruz. Bu sorumlulukları yerine getirmek için bir arada beraberiz”

“İNSANA HİZMET, HAKK’A HİZMETTİR”

Türkiye’nin, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almasını sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu hedef, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde ortaya koymuş olduğu bir hedeftir. Bir ülkeyi kuvvetli, değerli, güçlü kılan onun insanlarıdır, vatandaşlarıdır. İnsana hizmet, Hakk’a hizmettir. Çünkü insan yaratılmışların en şereflisidir. Bunu da bilerek, hissederek çalışmalarınızı ve paylaşımlarınızı yapın. Kardeşinizin sizden yardım istemesini beklemeyin, gördüğünüzde oraya gidin ve yardımcı olun. Şunu hiçbir zaman unutmayın; sizin elinizde olan imkânlara sahip olmayanlar var. Biraz olsun onlara destek olmak için yapabileceğiniz çok büyük şeyler var. Bugünkü katılımızın için, coşkunuz için ve bu ülkenin, milletin geleceğine vermiş olduğunuz umut için hepinize teşekkür ediyorum. Bu ülke için, bu vatan için hayatını ortaya koyan şehitlerimizi ise rahmetle, minnet ve şükranla anıyoruz.”

Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasını tamamladıktan sonra 81 ilden gelen gençlik merkezlerinin çalışmalarının sergilendiği fuar alanının açılışını yaptı.
Kaynak: İHA