Kent A.Ş.'De Sendika Sevinci

Karşıyaka Belediyesi, Kent A.Ş. bünyesinde görev yapan 189 çalışanını sendikalı yaptı. DİSK-Genel İş çatısı altında örgütlenen işçiler, toplu sözleşme hakkından yararlanacak. Maaşlarda 300-350 lira arasında artış sağlanacak.

Kent A.Ş.'De Sendika Sevinci
Karşıyaka Belediyesi, belediye şirketi Kent A.Ş. bünyesinde çalışan 189 personelini daha sendikalı yaptı. Belediyenin sosyal tesislerinde ve farklı birimlerinde görev yapan Kent A.Ş.’liler DİSK- Genel İş çatısı altında örgütlenerek, mevcut toplu iş sözleşmesinden yararlanma hakkına kavuştu. Düzenlenen imza törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanı sıra, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel- İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, sendika yöneticileri, şube başkanları ve işçiler katıldı.

SOSYAL HAKLARDAN YARARLANACAKLAR

Yapılan sözleşmeye göre; Kent A.Ş. işçilerinin maaşlarında 300-350 lira arasında artış olacak. Her bir çalışana gıda, yol, aile, yakacak yardımı yapılacak. İşçiler, 2017’de yenilenecek olan toplu iş sözleşmesine kadar toplam 20 ikramiye alacak. Her ay toplanacak olan terfi komisyonu, çalışanları performansına göre değerlendirerek terfi imkanı tanıyacak.

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "İşçi arkadaşlarımın sosyal haklardan sonuna kadar yararlanması için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Bizler büyük bir aileyiz. Birlikte üzüleceğiz, birlikte sevineceğiz. Çalışanlarımızın, emekçi kardeşlerimizin huzuru ve mutluluğu bizler için esastır” dedi.

AKPINAR’A TEŞEKKÜR

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Bu manzara çok hoşumuza gitti. Emeğin yüceltilmesi bizleri gururlandırdı. Örgütlü mücadelenin önünü açan Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan da sendikaya üye olan tüm çalışanları kutlayarak “Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA