Kale Grubu'ndan Ustalara Mesleki Yeterlilik Belgesi

Yapı sektörü çalışanlarına Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilmesiyle birlikte belge vermeye yetkili kuruluşlardan biri olan Kaleseramik Vakfı (KSV) İktisadi İşletmesi ustaları belge sahibi yapıyor.

Kale Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, KSV İktisadi İşletmesi, zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda da ustalara destek veriyor.

Yapı sektörünün önemli iş kollarından olan Seramik Karo Kaplamacısı, İnşaat Boyacısı, Isı Yalıtımcısı ve Su Yalıtımcısı olmak üzere 4 ayrı dalda Mesleki Yeterlilik Belgesi vermeye yetkili olan KSV İktisadi İşletmesi, Kalekim ve Kaleseramik'in eğitim desteğiyle ustaları sınav yapıyor, sınavda başarılı olanlar ise Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanıyor.

Kaleseramik ve Kalekim'in desteği ile sektöre binlerce nitelikli usta kazandırdıklarını belirten KSV Genel Müdürü Yusuf Kınay, '26 Mayıs 2016'dan itibaren inşaat sektöründe MYK belgesiz usta çalışamayacağı için henüz belge sahibi olmayan ustalara yönelik düzenlediğimiz belgelendirme çalışmalarını hızlandırdık.' dedi.

Kaleseramik Eğitim Vakfı olarak, yapı sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak ve ustaların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla 25 yıldır düzenlediği mesleki eğitimlerle bugüne kadar 10 bine yakın ustaya Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika verdiklerini belirten Kınay, 'Sürdürdüğümüz eğitim çalışmaları ile yapı sektöründe daha kaliteli hizmet ve uygulamanın yolunu açtık. KSV olarak, sürdürdüğümüz eğitim ve KSV İktisadi İşletmesi olarak faaliyet gösterdiğimiz sınav ve belgelendirme çalışmaları ile sektöre ve ustalarımıza katkıda bulunmaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Günümüzde mesleki eğitimin öneminin daha da arttığını vurgulayan Kınay, şunları kaydetti:

'Eğitimlerde başarılı olan ustalara belge vermeye başladığımızda, sertifikasız işçi çalıştırılmasına engel olacak yasa henüz çıkmamıştı. Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle birlikte, 26 Mayıs 2016'dan itibaren sektörde MYK belgesiz usta çalışamayacağı gibi, bu belgesi olmayan işçiyi çalıştıran işverene her işçi için idari para cezası verilecek. 26 Mayıs'a çok az bir süre kaldığı için henüz belgesini almamış ustalarımızın ve daha önceden Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikası olan tüm ustalarımızın bir an önce KSV İktisadi İşletmesi'nin sınav ve belgelendirme sistemine başvuruda bulunmasını bekliyoruz.'

Kaynak: AA