Hırsızlık Zanlısı Kapıcı Saat Şeklindeki Gizli Kamerayla Yakalandı

Adana'da bir kişi, evindeki eşyalarının kaybolması üzerine dairesine yerleştirdiği saat şeklindeki gizli kamera sayesinde kapıcının ikametine girip hırsızlık yaptığını belirledi Tutuklanan zanlının evinde birçok daireye ait yedek anahtar ile çalınan bazı eşyalar bulundu.

Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde bir kişi, evindeki eşyalarının kaybolması üzerine dairesine yerleştirdiği saat şeklindeki gizli kameradan kapıcılarının ikametine girip hırsızlık yaptığını tespit etti. Gözaltına alınan kapıcı, tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Beyazevler Mahallesi'ndeki bir sitede yaşayan Alpay Tan'ın (44) evinde sakladığı altın takılar, fotoğraf makinesi ve yaklaşık bin lira, son 3 ay içinde farklı zamanlarda kayboldu.

Tan, öncelikle 4 yaşındaki oğlunun para ve ziynet eşyalarını attığını ya da başka bir yere sakladığını düşündü. Son olarak kaybolan 2 cep telefonunu sakladığı yere oğlunun ulaşamayacağını ve bunu başka birinin yaptığını değerlendiren Tan, olayları aydınlatabilmek için internetten 350 liraya duvar saati şeklinde gizli kamera satın aldı.

- Zanlı, gizli kamera tarafından görüntülendi

Gizli kameranın bulunduğu saati evinin girişindeki duvara sabitleyen Tan, 8 gün sonra görüntüleri izlediğinde sitede görevli kapıcı Emre A'nın (32) anahtarla kapıyı açıp içeri girdiğini belirledi.

Görüntülerde, zanlının kapıyı açıp içeriye girmesi ve odalara yönelmesi yer alıyor. Kameranın görüş açısından çıkan zanlının bir süre sonra aynı yere dönüp ayakkabılıktaki bir lirayı aldığının görüldüğü kayıtlarda, kapıcının girdiği mutfakta buzdolabını açması ve bir şey almadan kapatması da bulunuyor.

Ev sahibi Tan, görüntüleri izledikten sonra durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, gerekli incelemelerin ardından kapıcı Emre A'yı gözaltına aldı.

- Kapıcının evinde çok sayıda anahtar bulundu

Zanlı, Alpay Tan'a ait bir cep telefonu, fotoğraf makinesi ve yedek anahtarı polislere teslim etti. Ekiplerce zanlının kaldığı kapıcı dairesinde yapılan aramada çok sayıda anahtar bulundu.

Gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlı Emre A. tutuklandı.

Alpay Tan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Emre A'nın yaklaşık 2 yıldır sitede görevli olduğunu söyledi.

Sitenin yönetim odasında bir kere evinin anahtarını unuttuğunu belirten Tan, 'O da anahtarı alarak yedeğini çıkarttıktan sonra yerine bırakmış. Evde bulunmadığımız zamanlarda içeriye girip eşyalarımızı almış. Şimdiye kadar yaklaşık 15 bin lira değerindeki eşyalarımız çalındı. Bildiğim kadarıyla sitedeki 3 daireye daha girmiş.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA