Ereğli'nin Yöresel Yemekleri Yarıştı

Konya’nın Ereğli Belediyesi tarafından Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi.

Ereğli'nin Yöresel Yemekleri Yarıştı
Aile Eğitim Sanat Merkezi (ASEM)’de gerçekleştirilen yarışmada yöresel yemek kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla 30’un üzerinde katılım gerçekleşti.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, yöreye özgü hazırlanan uzun kabak, kayısılı, arabaşı, topalaklı, guymak, içli köfte, yaprak sarması, bamya, pelte, Selanik kapaması, tarhana çorbası gibi yemeklerin yer aldığı standı tek tek gezerek katılımcılara başarılar diledi.

Amaçlarının yöresel yemekleri yarıştırmakla beraber Ereğli’nin kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerini ortaya çıkarmak ve genç nesillere tanıtmak olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Özgüven, Türk mutfağının çok büyük bir zenginliğe sahip olduğunu ve bu zenginliğin tanıtılması gerektiğini kaydetti.

Yarışmaya katılan tüm yarışmacıların birinciliği hak ettiğini vurgulayan Başkan Özgüven, "Bu yarışmanın yapılması talimatını veren kişi olarak tüm katılımcıları birinci ilan ediyorum ve katılımcıları altınla ödüllendirmek istiyorum. Ancak bu bir yarışma ve sembolik olarak ta bir derecelendirme olacak. Jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonucu birinci, ikinci ve üçüncü olarak dereceye girenlere 20 Mayıs’ta Ereğli Belediyesi ve Halkapınar Belediyesi ortak organizasyonu ile yapacağımız İvriz’deki Kültür Festivalinde ödüllerini vereceğiz. Ayrıca bu yemekleri o gün festivalde sergileyeceğiz. Ben katılımcıları kutluyor, başarılar diliyorum" dedi.

11 kişiden oluşan jüri üyeleri yarışmadaki tüm katılımcıları altınla ödüllendirildiler.
Kaynak: İHA