Çolakoğlu Çiftçilerle Bir Araya Geldi

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, çiftçilerle bir araya gelerek Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı.

Çolakoğlu Çiftçilerle Bir Araya Geldi
Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, yardımcıları Mehmet Gündoğdu ve Ferit Yıldız, Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret ederek yönetim ve çiftçilerle bir araya geldi. Muş Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım, Başkan Yardımcısı Selman Işık, il yönetim ve orada bulunan çiftçilerle bir süre sohbet eden Çolakoğlu, tüm çiftçilerin gününü kutladığını söyledi.

Çiftçilerin toprağı eskiden ilkel araçlarla işlediğini ve oldukça fazla emek sarf ederek ürünlerini elde ettiklerini, bugün ise gelişen teknoloji sayesinde sağlıklı, kaliteli ve bol ürün alınabildiğine değinen Çolakoğlu, “Artan dünya nüfusuna paralel olarak tarım ve dolayısıyla çiftçilik her zaman önemini korumaktadır ve korumaya da devam edecektir. Ülkemizde ve ilimizde, gerek Bakanlığımız gerekse yerel kaynaklar kullanılarak geliştirdiğimiz projeler ve yaptığımız çalışmalar ile daima üreticilerimize destek olma ve tarıma değer katma çabası içerisindeyiz. Hiç şüphesiz elde edilen bu başarıda özveriyle çalışan, yenilikleri benimseme gayreti ve isteği ile tarımsal faaliyetleri sürdüren, çağın ve dünya pazarlarının gerektirdiği koşullara adapte olmayı başarabilmiş çiftçilerimizin payı büyüktür” dedi.

Her türlü şartta üretim yapan çiftçilerin bağ, bahçe ve tarlada nasıl zor şartlar altında çalıştıklarını bildiklerini vurgulayan Çolakoğlu, “Ürettikleri ürünlerle ülke ve ilimiz ekonomisine büyük katkı oluşturan ve bir tarım ülkesi olmamızı sağlayan, kışın soğuğunda, yazın sıcağında fedakarca üretim yapan tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutluyor, ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli, geleceğinizin umutlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA