Balık Avı Yasağına Uymayanlara Para Cezası Kesilecek

Kars’ta balık avı yasağının başlamısıyla birlikte, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de kentteki balık satıcılarını yasağa uymaları konusunda uyardı.

Balıkçıların stoklarını yerinde görerek tutanak altına alan Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, başka illerden Kars’a gelecek balıklar içinde balıkçılara menşei ve nakil belgesi soracak. Belgesi olmayan balıkçılara ise 1.113 TL. para cezası kesilecek.

Balık avı yasağıyla ilgili açıklamada bulunan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ ve 3/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ gereğince Kars’ta 15 Mayıs - 15 Ağustos 2016 tarihleri arasında av yasağının başladı.

Stokların bitiminde av yasağı döneminde olmayan diğer İllerden gelen balıkların nakil ve menşei belgesi olmaması halinde ise perakende satış yerlerine 1.113,00 TL idari para cezası uygulanacak” dedi.

Av yasağının başladığı 15 Mayıs 2016 tarihinden itibaren kayıkların karaya çekildiği ve avcılığın yapılmadığı Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından tespit edilmiştir diyen Düzgün, “Avcılığın serbest olduğu zamanda İlçelerimizde dahil ayda bir olarak yaptığımız dere, çay, göl ve perakende satış yerlerindeki denetimlerimiz 15 Mayıs av yasağının başlaması ile daha sık yapılacak. İlimizde Su Ürünleri Perakende Satış Yerlerinin Kurumumuza Su Ürünleri Stok Tespiti için müracaat etmeleri gerekiyor. Su Ürünleri Stok Tespiti yaptırmayan Perakende Satış Yerlerine yasak su ürünleri bulundurmaları halinde para cezası uygulanacaktır” diye konuştu.

Öte yandan Kars ve çevresinde 15 Mayıs 2016 tarihinde başlayan balık avı yasağının 15 Ağustos 2016 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Arpaçay Barajı ve Çıldır Gölü’nde yasağa rağmen özellikle geceleri ağ atarak kaçak balık avlayanların yakalanması halinde para cezasının yanısıra kayık ve balık ağı malzemelerine el koyulacağı da öğrenildi.
Kaynak: İHA