'Avrupa Müzeler Gecesi'nde Birçok Müze Ücretsiz Ziyaret Edilebilecek

12. 'Avrupa Müzeler Gecesi' etkinliği kapsamında yarın Türkiye'de onlarca müze ücretsiz ziyaret edilebilecek.



AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Avrupa Konseyi, UNESCO ve Milletlerarası Müzeler Konseyi'nin (ICOM) himayelerinde Türkiye'de 11. düzenlenen 'Avrupa Müzeler Gecesi' etkinliği kapsamında yarın birçok müze geç saatlere kadar ücretsiz gezilebilecek.

- Kültür Bakanlığı'na bağlı 30 müze ücretsiz gezilebilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Amasya, İzmir Efes, Ankara Anadolu Medeniyetleri, İzmir Ödemiş, Ankara Etnografya, Kahramanmaraş, Antalya, Kastamonu, Alanya, Kocaeli, Side, Konya Mevlana, Aydın Müzesi, Konya Karatay Çini Eserler, Burdur, Muğla Bodrum Sualtı Arkeoloji, Çorum, Muğla Fethiye, Edirne, Muğla Marmaris, Edirne Türk-İslam Eserleri, Niğde, Elazığ, Sivas, Eskişehir Eti Arkeoloji, Sinop, Gaziantep Zeugma Mozaik, Şanlıurfa, Hatay, Şanlıurfa Haleplibahçe Mozaik, İstanbul Arkeoloji, İstanbul Ayasofya, İstanbul Türk ve İslam Eserleri, İzmir Arkeoloji ve İzmir Atatürk müzeleri saat 2.:00’e kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

- İstanbul

İstanbul'da yarın, Pera Müzesi 09.00-19.00, Deniz Müzesi 09.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek. Müzede ayrıca Suriyeli sığınmacı ailelerinin çocukları, Çocuk Esirgeme Kurumu ve sokak çocukları özel davetlerle müzeyi ziyaret etmesi sağlanacak.

Sakıp Sabancı müzesi ise 20.00'ye kadar ücretsiz gezilebilecek. Müzede, kağıt ve kitap konservasyonu uzmanı Nurçin Kural Özgörüş'ün konuşmacı olacağı 'Koleksiyon Buluşmaları' etkinliğinde, uluslararası müzecilik ve kültürel mirasların ışık, nem gibi koruma aşamaları ele alınacak. Etkinlik çerçevesinde Atlı Köşk'teki Aile Odaları'ndaki ve Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu sergi salonlarındaki koruma önlemleri yakından izlenebilecek. Etkinlik, saat 15.00'da başlayacak.

Kaynak: AA