Amatör Ressam Trafoları Çiçek Gibi Yaptı

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde, Süleyman Aksak, 13 yıl önce eline aldığı fırçayı bırakamazken, ilçedeki trafoları da çiçek gibi yaptı. İşini severek yaptığını anlatan Aksak, hazırladığı tablolarında ilgi gördüğünü anlattı.

Amatör Ressam Trafoları Çiçek Gibi Yaptı
Bigadiç’te amatör ressamlık yapan 50 yaşındaki Süleyman Aksak, bu güne kadar onlarca tablo yaparken, şimdi de trafoları boyamaya başladı.

Yüzüncü Yıl Parkı içindeki elektrik trafosunu boyayan ve resimler yapan Aksak’ın çalışması gelip geçenlerin ilgisini çekti. Aksak, belediye başkanının teklifi üzerine trafoları boyamaya başladığını anlattı.

İşini severek yaptığını anlatan Süleyman Akşak, 2003 yılında bir kişiden etkilenerek ilk defa fırçayı elime aldım. Yağlı boya tablolar yaptım. Arkadaşlar satın alınca işi ilerleterek geliştirdim. Daha sonra bahçe düzenlemesi ev işleriyle uğraşırken resimden koptum. Okullara yaptığım boya çalışmalarını görünce belediye başkanımız bana da trafoları boyamamızı teklif etti. Böylelikle başladım. Yaptığım işi seviyorum. Gerçekten de belediye başkanımıza bana bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Bu güzelliklerin halkımıza sunulmasına sebep olduğu için çok teşekkür ediyorum. Herkes buraya geliyor. Resimlerde kendisinden bir şeyler buluyor. Bu da beni mutlu ediyor. Belediye başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Süleyman Aksak’a teşekkür eden Nisa nur Zengin’ de,” Amca burayı çok güzel yapmış gördüğünüz gibi. Bigadiç’te amcamızın ellerine sağlık. Çok güzel yapmış. Trafomuz çok güzel olmuş.” dedi.

Esnaflardan Azmi Artun ise,”Yüzüncü Yıl Parkı olan parkımızın köşesine Tedaş tarafından bırakılan trafo görüntü kirliliği yapmaktaydı. Şimdi böyle, resim yapınca böyle güzel tablo haline geldi. Ağaçlık alanda geçiyormuşsunuz hissi veriyor. Görüntü kirliliğini ortadan kaldırmış oldu. Böylelikle insanlara gelip geçerken daha ferah geliyor. Yapana ve yaptırana teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA