AK Parti Antalya Milletvekili Uslu Açıklaması

'Deprem öldürmez, çürük binalar öldürür. Deprem sonrası yapılacak her türlü çalışmaya nazaran deprem öncesi hazırlıklar çok daha önemlidir'

AK Parti Antalya Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Medya Tanıtım Başkan Yardımcısı Atay Uslu, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Antalya Şubesini ziyaret etti.

Ziyarette, yapı denetim sektörü temsilcileri ile Antalya'da yapı denetimi, deprem, yapı stoku kalitesi, mekansal planlama, kentsel dönüşüm gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye'nin ve Antalya'nın en önemli risklerinden birinin deprem olduğunu belirten Uslu, Türkiye'de son yüz yılda 100 binden fazla vatandaşın depremlerde hayatını kaybettiğine dikkati çekti.

Can kayıplarının yanı sıra mal kayıplarının da yüksek düzeyde olduğunu ifade eden Uslu, 'Deprem öldürmez, çürük binalar öldürür. Deprem sonrası yapılacak her türlü çalışmaya nazaran deprem öncesi hazırlıklar çok daha önemlidir. Depreme dayanıklı binaların yapılması gerekir. Yeni ev alırken ya da inşa ederken mutfak dolaplarına verilen önem kadar statik hesaplara, demir ve beton malzemeye de önem verilmelidir.' dedi.

Antalya'daki kentsel dönüşüm faaliyetleriyle ilgili de bilgi veren Uslu, Antalya'nın risk yönetim ve vizyon projelerini yakından takip ettiklerini, AK Partinin ve hükümetin kentsel dönüşüm projelerinin risk yönetiminin en önemli ayağı olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA