Ahlat'ta Öğrenciler Yararına Kermes

Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Ahlat Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından Selçuklu ve Süleymanşah yurtları ile Beyaz İnci Kur’an Kursu talebeleri yararına ‘Hayır Çarşısı’ adı altında kermes düzenlendi.

Ahlat'ta Öğrenciler Yararına Kermes
İlçenin Erkizan Mahallesi Kızıldere mevkiinde bir binada düzenlenen kermesin açılışına Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve vatandaşlar katıldı.

Kermesin açılışı öncesi Beyaz İnci Kur’an Kursu öğrencileri tarafından dualar, hadisler ve ilahiler okundu. Ardından Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, kermesin açılışını öğrenciler ile birlikte yaptı.

Açılışın ardından kermesi gezen Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Başkan Çoban, kermesin hayırlı olması temennilerinde bulundular.

Düzenlenen kermes ile ilgili açıklama yapan Ahlat Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği yetkilisi Adem Yorulmaz, kermesin 23 Mayıs’a kadar açık olacağını belirtti.

Yorulmaz; “Ahlat Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Selçuklu ve Süleymanşah yurtları ile Beyaz İnci Kur’an Kursu talebeleri yararına düzenlediğimiz kermesimizde, hayırsever vatandaşlarımızın ve hanım kardeşlerimizin çok özel gayretleriyle hazırladığı yöresel yemekler, çeyizlik ürünler ile giyim çeşitleri, temizlik ürünleri, gıda ürünleri ve yemekler satışa sunuluyor. Yapılan bu tür kermesler hayır amaçlı olduğu için satışa sunulan ürünlerin fiyatları oldukça uygun. Vatandaşlar hem kermesimizden alışveriş yaparak ihtiyaçlarını görürken, aynı zamanda öğrenim gören talebelere de katkıda bulunmuş oluyor. Bir hafta boyunca açık olacak kermesimize tüm ilçe halkını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA