Terör Mağduru Aileler Aylar Sonra Evlerine Döndü

Arama tarama faaliyetleri nedeniyle sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesi Savaş Mahallesi'nde yaşayan aileler, evlerindeki eşyaları tahliye etti Eşyalarını kurtarmaya çalışan vatandaşlar, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonun ardından arama tarama faaliyetleri sebebiyle sokağa çıkma yasağının sürdüğü Savaş Mahallesi'nde yaşayan ailelerin, evlerindeki eşyalarını tahliye etmelerine izin verildi.

Terör mağduru aileler, aylar önce terk etmek zorunda kaldıkları sokağa çıkma yasağının sürdüğü Savaş Mahallesi'ndeki evlerindeki eşyaları alabilmek için Sur Kaymakamlığına dilekçeyle başvuruda bulundu. Kaymakamlık da risk taşımayan yerlerde oturan ailelerin evlerine giderek eşyalarını çıkarmasına izin verdi.

Terör saldırıları sebebiyle terk ettikleri evlerine 6 ay sonra girebilen vatandaşlar eşyalarını tahliye ederken, kimi torunun bisikletini sırtladı, kimi de evdeki Kur'an-ı Kerim'i çıkardı. Bazı kadınların yatak ve küçük ev eşyalarını, erkeklerin ise beyaz eşya ve mobilyaları kurtarmaya çalıştığı görüldü.

Vatandaşlar, evden çıkardıkları eşyaları kiraladıkları el arabaları ve kamyonetlerle taşıdı.

Vatandaşlardan E.T, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 ayı aşkın süredir evlerini göremediklerini, eşyalarını almak için evlerine geldiklerini söyledi.

Akrabalarının yanında uzun süredir misafir olduklarını belirten E.T, 'Evimiz dağınık ve berbat bir haldeydi. Oturulacak gibi değil. Eşyalarımızı çıkardık, başka yere taşınacağız.' dedi.

- 'Her şeyimizi berbat etmişler'

İlerlemiş yaşına rağmen evinin yükünü sırtlanan 82 yaşındaki A.K de terör saldırıları nedeniyle eşyaların hasar gördüğünü ancak mecbur oldukları için geri kalan kısmını kurtarmaya çalıştıklarını ifade etti.

Terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle hayatlarının karardığını belirten A.K, 'Allah belalarını versin. Ne dolap kaldı ne de televizyon kaldı. Her şeyimizi berbat etmişler.' ifadesini kullandı.

A.K, kızının evinde kaldığını, kurtardığı eşyalarla yeni ev kiralayacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA