Şehir Girişleri Estetikle Buluşuyor

Cephe sağlıklaştırma çalışmalarına il merkezinden sonra şehrin girişlerindeki ana arterlerde de devam eden Büyükşehir Belediyesi, İstanbul istikametinden Bursa’ya gelenleri karşılayan Ovaakça Mahallesi’ndeki ana yola cepheli binalardaki görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı.

Şehir Girişleri Estetikle Buluşuyor
Atatürk Caddesi ile başlayıp Cumhuriyet Caddesi, Altıparmak Caddesi ve eski sebze hali yanında Ankara yoluna cepheli binalar ve ardından Mehmet Akif Mahallesi’nde çevre yoluna cepheli binalarda yapılan cephe sağlıklaştırma çalışmaları şimdi de şehrin girişlerine kaydırıldı. Bursa İstanbul kara yolu üzerindeki son yerleşim alanı olan Ovaakça Mahallesi’nde de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan cephe sağlıklaştırma çalışmalarıyla bölgenin vitrini baştan sona yenilenmiş oldu.

Ovaakça Mahallesi’nde ana yola cepheli binalarda tamamlanan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘kalite kenti Bursa’ hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini vurguladı. Bursa’nın gerçek anlamda bir Avrupa şehri olması için son 10-12 yılda önemli mesafeler aldıklarını belirten Altepe, “Özellikle şehrin girişleri Bursa’nın imajı açısından büyük önem taşıyor. Ovaakça Mahallemiz de özellikle İstanbul’dan geliş ve girişler de ilk görünen semtimiz. İstanbul’dan Bursa’ya girişte görüntü kirliliğine sebep olan binalar modern bir görünüm kazandı. Çirkin, Bursa’ya yakışmayan görüntüler ortadan kaldırıldı. Bundan sonraki çalışmalarımız Ankara yolu üzerinde devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA