Samsun'da 'Sosyal Güvenlik Haftası'

Samsun’da Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında, Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Samsun'da 'Sosyal Güvenlik Haftası'
Samsun’da 16-22 Mayıs “Sosyal Güvenlik Haftası” kapsamında, Samsun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Samsun SGK İl Müdürü Ünal Kaya ve SGK İl Müdürlüğü personelinin katıldığı çenk sunma töreninde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Sosyal Güvenlik Haftası’nı bu yıl 16-22 Mayıs tarihleri arasında kutlayacaklarını belirten SGK İl Müdürü Ünal Kaya, “SGK olarak kurumumuz paydaşlarımıza tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak ve sosyal güvenlik ile ilgili hakları ve görevleri konusunda paydaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla her yıl Mayıs ayında kutlamakta olduğumuz Sosyal Güvenlik Haftası’nı bu yıl 16-22 Mayıs tarihleri arasında kutlayacağız” dedi.

SGK’da yapılan yenilikler hakkında bilgi veren Kaya, “Sosyal güvenlik sistemi toplumun bütün kesimlerini doğrudan ilgilendiren sağlık, güvenlik ve sosyal barışın kalıcı hale gelmesini sağlayan gücünü dayanışma bilinci ve uzlaşmacı sorumluluklar alan kurumsal bir yapıdır. Kurumumuz öncelikle uluslararası standartların üzerinde sosyal güvenlik hizmeti veren model alınan öncü ve saygın bir kurum olma vizyonunu üstlenmiştir. Kaliteli, adil, kolay erişilebilir, vatandaş odaklı hizmet veren bir sosyal güvenlik sistemini yürütme ve geliştirme gayesi içerisinde olan çıktığımız bu yolda gerçekleştirmekte olduğumuz sosyal güvenlik reformu süresince önemli gelişmeler kaydederek çok hızlı bir sürece girilmiş ve ciddi farkındalıklar oluşturulmuştur. Bilgi ve belgeler elektronik ortama alınmış, birçok işlem online yürütülmeye başlanmış, ilçelerimizde kurulan sosyal güvenlik merkezlerimiz ile birlikte hizmet vatandaşımızın ayağına götürülmüş, yeni kurulan sistemler ile vatandaşımızın hizmetleri daha güvenli ve kolay almaları sağlanarak işlemler basitleştirilmiştir. Bürokrasi ve kırtasiyecilik azaltılmış, Alo 170, bilgi edinme ve SMS uygulamalarımız ile sigortalılarımız bilgiye rahat ulaşmaları sağlanmış, işverenlerimiz sigorta primleri teşvik uygulamaları ile desteklenmiştir” diye konuştu.

Kaynak: İHA