Sakarya'da 'Zaman Yönetimi Ve Verimli Çalışma' Konferansı

Sakarya'da 'Zaman yönetimi ve verimli çalışma' konulu konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özen, Kaynarca Anadolu Lisesi'ndeki konferansta yaptığı konuşmada, herkesin günlük, haftalık, aylık, yıllık ve ömürlük hedefleri olması gerektiğini söyledi.

Haftalık hedefi olmayanın aylık hedefi, aylık hedefi olmayanın yıllık hedefi kaybedeceğini anlatan Özen, şöyle konuştu:

'Başarılı veya başarısız tüm insanlar 24 saate sahiptir. Ama birileri bu 24 saati iyi kullanıyor, kimileri kötü kullanıyor. Bir şeyi 'yaparım' diye kendimizi motive etmemiz gerekiyor. İnsanın iki yönü vardır ve biri yemekle diğeri okumakla beslenir. Yemeğin sınırı bellidir, okumada sınır yoktur. Bu sizin iradenizle ilişkilidir. Kimi 3 saat çalışır kimi 5 saat. Bu yolculuğunuzda kendimize iyi bir kaptan seçmemiz, iyi örnekleri kılavuz almamız gerekiyor. Peygamberimiz bütün söyleyeceklerimizi '5 şeyin kıymetini 5 şeyden önce biliniz. İhtiyarlıktan önce gençliğin, hastalıktan önce sağlığın, fakirlikten önce zenginliğin, meşguliyetten önce boş vaktin, ölmeden önce de hayatın kıymetini bilmek lazım' diyerek özetlemiş. Sivrisinek, arı dahi hedefinden vazgeçmezken, şuurlu, akıllı varlıklar olarak hedefimizden vazgeçmememiz lazım.'

Konferansa, Kaynarca Kaymakamı Kemal Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Harbi, Kaynarca Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Burak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA