Sahne Tozu Tiyatrosu'ndan Başkan Bakıcı'ya Ödül

Usta tiyatrocu Haldun Dormen tarafından kurulan Sahne Tozu Tiyatrosu’nun Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreninde yerel yönetimde tiyatroya yaptığı katkılardan dolayı Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’ya da ödül verildi.

Sahne Tozu Tiyatrosu'ndan Başkan Bakıcı'ya Ödül
Bu yıl yedincisi düzenlenen Bedia Muvahhit Ödül Töreni İzmir Sahne Tozu Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Haldun Dormen, Selçuk Yöntem gibi önemli isimlerin de katıldığı ödül töreninde Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da ödül aldı.

YEREL YÖNETİMDE TİYATROYA VE KÜLTÜRE KATKI

Ödül törenine eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte gelen Başkan Bakıcı, aldığı ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sahne Tozu Tiyatrosu’nun başındaki yönetmen dahil olmak üzere tüm oyunculara teşekkür ediyorum. Gerçekten tiyatroda önemli eserler, oyunlar ortaya koyuyorlar. Tabi onları yetiştirenler de var. Haldun Dormen gibi onlara da teşekkür ediyoruz. Onların da bu gençlerin üzerinde emeklerinin büyük olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla yerel yönetimler de de tiyatroya ve kültüre verilen ödüller açısından böyle bir değerlendirme yapmışlar ve ödüle layık görmüşler. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Sahne Tozu Tiyatrosu Genel Yayın Yönetmeni Çağlar İşgören de bu Muvahhit Tiyatro Ödülleri’nin yıl yedincisini düzenledikleri belirterek, şunları söyledi:

“Aslında bu ödül töreninin çıkış noktası Afife Jale Tiyatro Ödülleri’dir. Ekibimizle birlikte ev sahipliği yapıyoruz. İstanbul’un sanatçıları, ustaları çok değerli hocalarının katımlıyla gerçekleşiyor. Ev sahibi konumundayken aslında gerçek ev sahibi Haldun Dormen’dir ve Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri’nin isim basıdır. Afife jale Ödülleri’ni yapmasaydı, bizde belki bir kıvılcım oluşmayacaktı. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz.”
Kaynak: İHA