Kınıklı Çiftçilere Tarım Ambulansı

İzmir'in Kınık İlçesinde, çiftçilerin ürünlerinden daha fazla verim alabilmesi, ekim yapılacak toprağın önceden analiz edilebilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Kınık Kaymakamlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Tarım Ambulansı' projesi hayata geçirildi.

Kınık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fedai Avcı, projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, tarım ambulansı ile yılda bin üreticinin ayağına gidilerek yerinde toprak tahlili, bitki analizinin yapılacağını belirtti.

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ise çiftçilerin ürünlerinden daha fazla verim alabilmeleri için çalıştıklarını, tarım ambulansının büyük ürün ekme esnasında çiftçilere büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından, 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma' Projesi kapsamında hayvan üreticilerine kura çekimiyle 57 adet küçükbaş hayvan dağıtıldı.

Törene, İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ile çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA