Kartepe'de Yapı Kontrol Denetimleri Sürüyor

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yapıların mevzuata uygun hale getirilmesi adına yeni yapıları ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlanması için kontrolleri elden bırakmıyor.

Kartepe'de Yapı Kontrol Denetimleri Sürüyor
Yapılan kontrollerle ilçede çarpık kentleşmenin önüne geçen ekipler, imara ya da projesine aykırı davrananlara da müdahale ediyor. Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Kasımoğlu, belediye başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatları doğrultusunda cazibe merkezi olan Kartepe’de kentsel yapılaşmanın günümüz şartlarına uygun bir şekilde gerçekleşmesi için çalışmalarda bulunduklarını hatırlattı. Kasımoğlu, bu kapsamda yapı ruhsatı alınmasından itibaren yapının ve fenni sorumluluğu alan yapı denetim firmalarının yapıyı ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlanmasını kontrol ettiklerini kaydetti.

Bu çalışma çerçevesinde ilçe genelinde denetimlerinin sürdüğünü belirten Kasımoğlu, yapım aşamasında tespit edilen imara ya da projesine aykırı davrananlara da müdahale edildiğine dikkat çekti. Kartepelilerin belediyeden aldıkları yapı ruhsatlarına ve eklerine uygun olarak inşaatlarını tamamlamaları gerektiğini ifade eden Kasımoğlu, “Ekiplerimiz yapı denetimlerinde Suadiye mahallesinde bitişik binaya yatan bir yapının tehlike arz ettiğini tespit etti. Hayatı olumsuz etkilememesi adına eski yapının yıkımı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

İstasyon mahallesinde ise yapım aşamasında iken projesine ve mevzuata aykırı olduğu tespit edilen çatı piyesi düzelttirildi” dedi.

Müdür Kasımoğlu, Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi konusundaki tavizsiz tutumu çerçevesinde çalışmalarının aralıksız süreceğini ifade etti.

Kaynak: İHA