Kardeş Şehirler Deneyim Paylaştı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken başkanlığındaki bir heyet, Gaziantep ile kardeş şehri olan Çek Cumhuriyetinin Ostrava Belediye Başkanı Thomas Macura ile bir araya geldi.

Kardeş Şehirler Deneyim Paylaştı
Ostrava Belediye Başkanı Thomas Macura ile yapılan heyetler görüşmesinde, her iki kentin ticari ve kültürel faaliyetleri ele alındı. Şehirdeki iş adamları ile bir araya gelen Gaziantep heyeti, her iki şehirde yapılabilecek ticari faaliyetler üzerinde durdu. Türkiye’nin ve özellikle de Gaziantep’in Suriyeli mültecilere göstermiş olduğu misafirperverlikle tüm dünyaya örnek bir kent olduğunu, bu konuda farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Başkan Macura, ellerinden gelen yardımı yapmak istediklerini vurguladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet verilen Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okullardaki kullanılmak üzere Ostrava Belediyesi tarafından 300 bin Çek Kron’u yardım yapıldı. Sembolik yardım çekini kabul eden Deniz Köken, Gaziantep’teki Suriyeliler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

SANAYİ ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Gaziantep heyeti sanayi kenti olan Ostrava’da biogaz tesisi, Vitkovice Sanayi Tesisleri, Demir-Çelik Sanayisi, Köprü ve Altyapı Tesislerinde bir takım incelemelerde bulundu. Şehir ulaşımında kullanılan tramvay, elektrikli ve CNG otobüsleri hakkında bilgi alan heyet, Gaziantep ile Çek Cumhuriyeti arasında ekonomik ilişkilerin güçlenmesi açısından Ostrava’nın önde gelen iş adamları ve şirketleri ile de bir araya gelerek, katı atık ve sanayi atıklarının bertarafı hususunda ayrıntılı bilgi alışverişinde bulundu. Öte yandan, Gaziantep heyeti Ostrava’nın kurtuluş kutlamaları için düzenlenen organizasyona da katıldı.

Gaziantep heyetinde Genel Sekreter Deniz Köken, Dış İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Ertürk, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Emel Kıraç ile bazı belediye yetkilileri de hazır bulundu.
Kaynak: İHA