Karadenizli Çocukların Bayrak Sevgisi

Trabzon'da 'Gençlik Haftası' sebebiyle yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüş düzenlendi Dev Türk bayrağının açıldığı yürüyüşte, bayrağın bir bölümünün rüzgar sebebiyle yere düşme riskini fark eden 3 çocuk, bayrağın yere değmemesi için yoğun çaba gösterdi.

Trabzon'da düzenlenen 'Gençlik Yürüyüşü'nde açılan dev Türk bayrağının bir bölümünün rüzgar sebebiyle yere düşme riskini gören ve yürüyüşe katılmayan 3 çocuk, bayrağın yere düşmemesi için yoğun çaba harcadı.

Kentte, 'Gençlik Haftası'nın başlaması sebebiyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda 'Gençlik Yürüyüşü' düzenlendi.

Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan'ın yanı sıra il genelindeki okullardan öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla düzenlenen yürüyüşte, üzerlerinde Atatürk resmi olan, kırmızı-beyaz tişört giyen gruptakiler, Trabzon Valiliği önünden yürüyüşe başladı.

'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Her Türk asker doğar' sloganları atarak yürüyen gruptakiler, yürüyüş sebebiyle araç trafiğine kapatılan Kahramanmaraş Caddesi'nden Meydan Parkı'ndaki Atatürk Alanı'na kadar yürüyüp dev bir Türk bayrağı açtı.

Çok sayıda öğrencinin tutarak açtığı bayrağın bir bölümü, rüzgarın etkisiyle öğrencilerin elinden kurtuldu. Bu sırada aileleri ile parka gelen ve yürüyüşe katılmayan 3 çocuk, yere düşmemesi için bayrağı tuttu.

Çocuklar ve bayrağı açan gençlerin yoğun çabasıyla bayrağın yere düşmesi önlendi. Çocukların bayrak sevgisi, aileleri ve çevredeki vatandaşların da takdirini topladı.

Yürüyüşe katılan gruptakilerin tamamının ulaşmasının ardından Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Yardımcısı Yazgan, Trabzon'a ve atalarına yakışan bir yürüyüş yaptıklarını ifade ederek, bu yürüyüş ile Gençlik Haftası'nın açılışını yaptıklarını söyledi.

19 Mayıs'ın Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olduğunu anımsatarak, 19 Mayıs'ta yanan bağımsızlık meşalesinin 97 yıldır hiç sönmediğini ifade eden Ayhan Yazgan, 'İnşallah bu bağımsızlık ateşi yanacak ve sönmeyecektir.' dedi.

Yazgan'ın konuşmasının ardından Araklı Gençlik ve Halk Oyunları ekibi çeşitli gösteriler sundu.

Gruptakiler, gösterinin ardından dağıldı.
Kaynak: AA