İnebolu'da Çocuklar İçin Bisiklet Talebi

İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, ilçede bisikletsiz çocuk kalmaması için başlattıkları kampanya için Gençlik ve Spor ve Sağlık Bakanlıklarından destek beklediklerini belirtti.

İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, ilçede bisikletsiz çocuk kalmaması için başlattıkları kampanya için Gençlik ve Spor ve Sağlık Bakanlıklarından destek beklediklerini söyledi.

Atasoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl Sağlık Bakanlığının 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı' kapsamında 42 öğrenciye bisiklet dağıttığını söyledi.

Türkiye'nin Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkeleri arasında obezitede 3. sırada olduğunu ifade eden Atasoy, 'Sağlıklı yaşam ve obeziteyle mücadelede bir farkındalık yaratmak için sık sık bisiklet turu etkinliği düzenleyeceğiz.' dedi.

İlçede bisikletsiz çocuk bırakmamak istediklerini anlatan Atasoy, 'Çocuklarımız, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızdan, Sayın Sağlık Bakanımızdan bisiklet istiyor. Onların taleplerini Kaymakamlık olarak bir yere kadar karşılayabileceğiz ama sayın bakanlarımızdan da inşallah destek bekliyoruz. Çocuklarımızı gelecek sene bisikletsiz bırakmak istemiyoruz. Çok uzun bir sahil bandımız var. Sahil yolu bandında özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan bisiklet turu etkinlikleri düzenlemesini bekliyoruz. Bunun her türlü öncülüğünü yapmaya hazırız. Her türlü emeğini de sarf etmeye hazırız. Sayın bakanlarımızdan istirham ediyoruz. İnebolu'daki çocuklarımızı bisikletsiz bırakmayalım. Çocuklarımız bisiklet bekliyor.' diye konuştu.
Kaynak: AA