''Gençliğin Gözüyle Ankara'' Belgesel Ve Fotoğraf Yarışması

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı'nın düzenlediği 'Ankara' konulu fotoğraf ve belgesel yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

ANKARA - İlkokul ve lise öğrencilerin çektiği 'Ankara' konulu fotoğraf ve belgesel yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı tarafından Kocatepe Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine Vakıf Başkanı Ali İlkbahar, vakfın Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek ilkokul öğrencileri tarafından çekilen belgesel ve fotoğrafları çok beğendiğini ifade etti. Çocuklara destek olunması halinde yaşamak istedikleri şehir hakkında birbirinden güzel eserlerle ortaya koyduklarının altını çizen Gökçek, 'Onların içlerindeki cevheri ortaya koymak biz ailelerin ve eğitimcilerin görevidir. Muhteşem güzellikler ortaya koyuyorlar, akıllarıyla ve yaşamak istedikleri Ankara'yı hayal ediyorlar. Umuyoruz ki yavrularımız bizlere Ankara'yı tanıtacaklar onları kutluyorum. İnşallah hepsi ileride değerli bir basın mensubu olur. Güzel yerleri ve Türkiye'yi idare ederler' diye konuştu.

Gökçek, gençlerin Türkiye ve dünyayı çok iyi tanıdıklarına dikkat çekerek, yeni nesilden çok umutlu olduğunu dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya ise, çocukların görsel yeteneklerini keşfederek fotoğraf sanatına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.

- Birincinin fotoğrafına özel ilgi

Ankara Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konseri ve Altındağ Halk Eğitim Merkezi seğmenler ekibinin gösterilerinin ardından Nevin Gökçek, 'İlk Belgeselim' yarışmasında birinci olan Çubuk Bekir Yılmaz İlkokulu öğrencisi 10 yaşındaki Damla Korkmaz'ın çektiği 'Çubuk'u Geziyorum' adlı belgeseli seyretti.

Yarışmada fotoğraf dalında da Altındağ Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Burcu Sivri birinci oldu.

Gökçek, yarışmaya katılan eserlerin sergilendiği fotoğraf sergisini gezerken, Zeynep Burcu Sivri'nin çektiği fotoğrafın Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı takviminde kullanılması talimatını verdi.
Kaynak: AA