Didim'de Otelin Plaj Kısmı 'İmara Aykırı' Gerekçesiyle Yıkıldı

Didim ilçesinde bir otelin bahçesinde bulunan plaj alanında 'imara aykırı' olduğu gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından yıkım işlemi başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Altınkum mahallesi Yeşilkent mevkinde, bu yıl hizmete açılan 5 yıldızlı bir otelin 3621 sayılı kıyı kanununa aykırı olarak, tek katlı iki adet eski yığma yapının ve amfi tiyatro şeklindeki eski açık alanın üzerinde izinsiz olarak tadilatlar yapıldığı, kumsal alanına demir profil üzeri plastik malzemeden yürüme platformu yapıldığı gerekçesiyle Didim Belediye Encümeni tarafından yıkım kararı alındı.

Karar doğrultusunda, ekipler, ilk olarak otelin kumsal alanına demir profil üzeri plastik malzemeden yapılan yürüme platformunun yıkımını gerçekleştirdi, polis ve zabıta ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, gazetecilere yaptığı açıklamada, plaja yapılan yapının imara aykırı olduğunun tespit edilmesinin ardından yıkım işlemine başladıklarını belirterek, 'Yıkım kararıyla ilgili yasal tebligatlar otele yapıldı ve verilen sürenin bugün itibarıyla sona erdi. Yaptığımız yasal tebligatların da süresi doldu ve aykırılıkların kaldırılması için ekiplerimiz bugün otele gelerek yıkım çalışmasına başlatıldı. Otel yetkilileri yürütmeyi durdurma kararı almış fakat bu karar elimize ulaşmadı.' diye konuştu.

Öte yandan otel yetkililerinin Aydın Bölge İdare Mahkemesinden aldıkları 'yürütmeyi durdurma' kararı doğrultusunda çalışmalar durduruldu.

Kaynak: AA