Bursa'da Bi̇nalardaki̇ Görüntü Ki̇rli̇li̇ği̇ Ortadan Kaldırılıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Kalite kenti Bursa' hedefi doğrultusunda özellikle ana arterlerdeki tüm kötü görüntüleri kaldırıp, kente daha estetik bir imaj kazandırmayı amaçladıklarını bildirdi.

Cephe sağlıklaştırma çalışmalarına kent merkezinden sonra kent girişlerindeki ana arterlerde de devam eden Büyükşehir Belediyesi, İstanbul istikametinden Bursa'ya gelenleri karşılayan Ovaakça mahallesindeki ana yola cepheli binalardaki görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı.

Ovaakça mahallesinde ana yola cepheli binalarda tamamlanan çalışmaları yerinde inceleyen Altepe, 'Kalite kenti Bursa' hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini vurguladı.

Bursa’nın gerçek anlamda bir Avrupa kenti olması için son 10-12 yılda önemli mesafeler aldıklarını belirten Altepe, şunları kaydetti:

'Özellikle kent girişleri, Bursa'nın imajı açısından büyük önem taşıyor. Ovaakça mahallemiz de özellikle İstanbul’dan geliş ve girişler de ilk görünen semtimiz. Bu nedenle cephe sağlıklaştırma çalışmalarımızı bu bölgede de başladık. Yapılan çalışmalarla Bursa’nın görsel anlamdaki imajı da tazelenmiş olduk. İstanbul’dan kenti girişteki görüntü kirliliğine neden olan binalar, modern bir görünüm kazandı. Çirkin, sıkıntılı, Bursa’ya yakışmayan görüntüler ortadan kaldırıldı. Bundan sonraki çalışmalarımız da Ankara yolu üzerinde devam edecek. 'Kalite kenti Bursa' hedefi doğrultusunda özellikle ana arterlerdeki tüm kötü görüntüleri kaldırıp, kente daha estetik bir imaj kazandırmayı amaçlıyoruz.'

Kaynak: AA