Bayraklı'da 'Barış' Temalı Şiir Yarışması

Bayraklı Belediyesi, vatandaşların sanat, kültür ve edebiyata olan ilgisini artırmak, sanatsal aktivitelere teşvik etmek, amacıyla ’Barış’ temalı şiir yarışması düzenliyor.

Bayraklı'da 'Barış' Temalı Şiir Yarışması
Bayraklı Belediyesi, ilk kez şiir yarışması düzenleyeceğini duyurdu. Yarışmanın, 18 yaş altı ve yetişkin olmak üzere iki kategoride gerçekleştirileceği kaydedilirken, yarışmaya gönderilen şiirlerin ödül kazanmamış ve telif haklarının satılmamış ayrıca daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş olmasının önemine dikkat çekildi.

SON KATILIM TARİHİ 1 AĞUSTOS

Bayraklı Belediyesi, yarışmaya son katılım tarihini ise 1 Ağustos 2016 olarak belirledi. Yarışmaya katılacakların şiirlerini Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne posta yolu ya da elden teslim edebileceği, yarışmayla ilgili detayları www.bayrakli.bel.tr adresinden ulaşabileceğini ifade edildi. Yarışmada birinci 5 bin lira, ikinci 3 bin lira, üçüncü bin 500 liranın sahibi olacağı, mansiyon ödülünü kazananların da 500 lira ile ödüllendirileceği duyuruldu.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, düzenledikleri şiir yarışmasına katılımın yoğun olmasını beklediklerini belirterek, “Ülkemiz, dünya zor bir süreçten geçiyor. Birçok yerde kan ve gözyaşı var. Şuanda en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerin başında barış geliyor. Biz de şiir yarışmasının konusunu barış olarak belirledik. Güzel şiirlerin geleceğinden şüphem yok. Katılımcılara şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA