Başkan Savaş, Ömerat Aşireti'nin Dayanışma Toplantısına Katıldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, beraberindeki heyet ile Reyhanlı’da Ömerat Aşireti’nin dayanışma toplantısına katıldı.

Başkan Savaş, Ömerat Aşireti'nin Dayanışma Toplantısına Katıldı
Toplantıya Başkan Savaş ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay Milletvekili Birol Ertem, CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Ruşen Bağatur, CHP Kırıkhan İlçe Başkanı İsmail Karaoğlan, Reyhanlı Ticaret Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu ve Reyhanlı Ticaret Borsası Başkanı Bülent Karaca da katıldı.

Başkan Savaş toplantıda yaptığı konuşmada, "Bizi burada misafir eden Ömerat aşiretine ve Ömer Nazıroğlu’na huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bölgemizde yaşanan ve istemediğimiz olayların yaşandığı son 5 yıldır ilimiz çok sıkıntı çekmekte ve özellikle bizim bölgemiz bu sıkıntıları daha fazla yaşadığı bir dönemden geçmektedir. Şehrimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlayan Ömerat Aşiretine teşekkür ediyorum. Bizler burada öncelikle huzur daha sonra hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Huzurun olmadığı yerde hizmetin bir anlam taşımayacağını biliyoruz. Suriye’yi karıştıran zihniyete Hatay halkı direnerek ve birlik beraberlik yolunda kenetlenerek en güzel cevabı verdi. Bizim olmazsa olmazımız ve en büyük değerlerimiz Türk bayrağı ile vatanımızdır. Vatanımızın birlik ve bütünlüğü her şeyden önemlidir. Vatanımızı ve şehrimizi geleceğe taşırken hem ruhsal hem de yapısal anlamda sağlıklı bir zemin oluşturmak hepimizin en büyük arzusudur. Bizleri burada buluşturan ve kardeşlik ortamına vesile olan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ömerat Aşireti Reisi ve ev sahibi Ömer Nazıroğlu da yaptığı konuşmada, "Başkanımız Lütfü Savaş’ın buraya gelmesi bizleri çok mutlu etti. Hatay’ı hizmetleriyle kucaklayan iyi bir yöneticiye sahibiz. Başkanımıza çıktığı hizmet yolunda başarılar diliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA