Adana Vergi Dairesi Çalışanlarına 'Kalp Sağlığı' Semineri

Adana Vergi Dairesi Başkanlığı ve Acıbadem Adana Hastanesi işbirliği ile düzenlenen sağlık söyleşisinde vergi dairesi çalışanları kalp sağlığını korumanın yolları hakkında bilgilendirildiler.

Adana Vergi Dairesi Çalışanlarına 'Kalp Sağlığı' Semineri
Seminerin açış konuşmasını yapan Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, kurum olarak kişisel gelişim ve toplam kalite çalışmalarına önem verdiklerini vurguladı. Vergi dairesi çalışanlarının sağlık söyleşisine göstermiş oldukları ilgiden dolayı memnun olduğunu belirten Tunalı, “Kalp sağlığı herkes için çok önemli bir konu. Bilgi sahibi olmak için bireyin mutlaka bir kalp sağlığı sorunu yaşıyor olması gerekmiyor. Çünkü günde 100 bin defadan fazla atan, bizim için aralıksız çalışan bir organdan bahsediyoruz. O nedenle, kalp sağlığımızın kıymetini bilelim, yaşantımıza doktorlarımızın tavsiye ettikleri şekilde dikkat edelim” diye konuştu.

PROF. SEZGİN: “SİGARA İÇMEYİN, SPOR YAPIN”

Ahmet Tunalı’dan sonra konuşan Acıbadem Adana Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alpay Turan Sezgin ise kalp sağlığına bir ömür boyunca özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Kalp sağlığının ihmale gelmeyeceğini belirten Prof. Sezgin, “O nedenle unutulmamalıdır ki kalp sağlığı için en önemli unsurlar sigara içilmemesi ve sağlıklı beslenmedir. Ayrıca yüksek tansiyon ve aile öyküsü de önemlidir. Eğer ailede bilinen bir kalp sorunu varsa daha hassas olunmalı ve bir uzman hekim gözetiminde düzenli olarak kontrolden geçilmelidir” dedi.

Prof. Sezgin, kalp sağlığını korumak için düzenli spor yapmanın önemini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA