Adana'daki Silahlı Suç Örgütü Davası

'PP Ahmet çetesi' olarak bilinen suç örgütüne yönelik 2013 yılı mart ayında düzenlenen operasyonun ardından haklarında dava açılan, aralarında çete lideri ile polis ve askerlerin de bulunduğu 51 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Adana'daki Silahlı Suç Örgütü Davası
Adana'da, 'PP Ahmet çetesi' olarak bilinen suç örgütüne yönelik 2013 yılı mart ayında yapılan operasyonun ardından haklarında dava açılan aralarında çete lideri ile polis ve askerlerin de bulunduğu 51 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklardan Adana'da 3 kişiyi öldürttüğü, 2012'de sayısal lotodan 3 milyon 117 bin lira para kazanan kuruyemişçi komşusu A.A.Ş'yi tehdit edip, gasp girişiminde bulunduğu iddiasıyla yakalanıp tutuklanan ve hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 410 yıl hapis cezası istenen 'PP Ahmet Çetesi' lideri Ahmet Y, Ahmet K, başka suçtan tutuklu bulunan Vedat A. ve İsmail D. hazır bulundu.

Ceyhan M Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Abdullah Ö. ve Hüsamettin B. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Sanık avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada savcı, daha önceki esas hakkındaki mütalaasını tekrarladı.

Savunma için söz alan sanıklardan Abdullah Ö, Cumali K'ya Şinasi Ekizoğlu'nu öldürmesi için herhangi bir azmettirmesinin olmadığını savundu.

Hüsamettin B. ise taksici olduğunu ücret karşılığı Ahmet K'yi olay yerine götürdüğünü belirterek, 'Ahmet'in öldürme olayını gerçekleştireceğini bilmiyordum, suçsuzum.' diyerek beraatını istedi.

Sanıklardan Vedat A. da müştekilerden Ömer Ç'nin kendisini 1 milyon lira dolandırdığını iddia ederek, 'Benim Ömer'i tehdit ettiğim konusunda somut herhangi bir delil yoktur. Beni dolandırdığı için Ömer'den daha önce şikayetçi olmuştum. Böyle bir örgütün varlığını görmedim, duymadım.' dedi.

İsmail D. de tüm suçlardan beraatını talep etti.

Ahmet K. ise Şinasi Ekizoğlu'nun öldürülmesi olayında kendisini Abdullah Ö'nün azmettirmesinin söz konusu olmadığını öne sürerek, 'Abdullah ile bu konuda herhangi bir görüşmemiz olmadı. Hüsamettin B. de Şinasi'yi öldüreceğimi bilerek benimle birlikte gelmedi.' dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı sanıkların ve avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için erteledi.

Adana'da 2013 yılı Mart ayı öncesi değişik tarihlerde Şinasi Ekizoğlu, Ferman Kalem ve Önder Fakıoğlu'nun öldürülmesi ile çok sayıda yağma, yaralama, ihaleye fesat karıştırma gibi 21 ayrı olayın arkasında 'PP Ahmet çetesi' olarak bilinen suç örgütünün olduğu ortaya çıkmış, 12 Mart 2013'de yapılan operasyonda çete lideri olduğu iddia edilen Ahmet Y. ile birlikte 51 kişi yakalanmış, haklarında dava açılmıştı.
Kaynak: AA