19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Etkinlikleri

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. Yıldönümü kutlamaları kapsamında İzcilik Federasyonu Adana İl Temsilciliği tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Etkinlikleri
İzcilik Federasyonu Adana İl Temsilcisi Seçil Binboğa ile eşi İzci Lideri Ayhan Binboğa ve kentte izcilik faaliyeti gösteren izci kulüpleri DSİ baraj Çamlığı’nda 3 günlük çadır kampı gerçekleştirdiler. Burada izcilere liderler tarafından eğitsel oyunlar, doğa, çevre, bayrak, vatan, Atatürk konularında bilgi aktardılar.

Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel’in öncülüğünde ve Adana Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde ergin izciler, Baraj Yolu Hastaneler Caddesi kavşağında ellerinde meşalelerle ve bayraklarla yürüyerek, halkın katılımı, vatandaşların balkonlarından izcilere sevgi gösterileriyle Cemalpaşa, Gazipaşa Bulvarı, Vali caddesi geçilerek 5 Ocak Fatih Terim Stadyumunun önünde son buldu.

Yürüyüş sonunda İzcilik Federasyonu Adana İl Temsilcisi Seçil Binboğa tarafından topluca İzci Marşı okundu. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel,"Bu akşam zahmetli bir yürüyüş gerçekleştirdiniz. Güzergah boyunca söylediğiniz slogan ve marşlarla duygulu anlar yaşattınız. Sizleri görenler gurur duydular, hepinize teşekkür ediyorum. Yürüyüş boyunca güzel maşlar çalarak bizleri coşturan Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ve yol güvenliğini sağlayan emniyet güçlerimize teşekkür ederim" diye konuştu.

Ayrıca İzciler tören sonunda İstiklal Marşını söyledikten sonra DSİ Baraj çamlığındaki kamplarına döndüler.
Kaynak: İHA