Yunan Heyetten Ziyaret

Yunanistan'ın Halkidiki şehri Ticaret Odası Başkanı Glikis Georgios ve beraberindekiler Mudanya Esnaf Odası Başkanı Emir Ali Usta'yı ziyaret etti.

Ziyarette, Georgios, ülkesindeki ekonomik krize dikkat çekip, Bursa ve Mudanyalı esnafa ekonomik iş birliği çağrısında bulundu.

Tahir Ağa Kültür Merkezi'nde Avrupa Birliği projeleriyle ilgili sunum yapan Usta, şunları kaydetti:

'Biz 1994 yılında Yunanistan'daki Eski Mudanya dediğimiz (Halkidiki) ile kardeş şehir olduk. Bu işbirlik çerçevesinde hedefimiz Halkidiki Ticaret Odası ile iki ülke arasındaki kültürü ve ticareti geliştirmek için öncelikte kardeş oda olabilmektir. İşin diğer bir yüzü de 500 bin avroluk bir Avrupa projemiz üzerinde birlikte çalışıp bu proje AB tarafından onaylanırsa ayda 3-4 otobüs Mudanya’dan Yunanistan’a ve oradan da bize gelecekler ve esnafımızın işleri hareketlenecek.'

Georgios ise yaptığı konuşmada, 'Atalarımızın daha önce burada yaşadığı için başta kültürlerimiz olmak üzere ortak birçok yönlerimiz var. Zeytin ve zeytinyağı ile süt ve süt ürünleri konusunda üretimimiz oldukça fazla. Turizm alanında çok önemli yatırımlarımız var. Gelip yerinde görmenizde yarar var diye düşünüyorum. Bursa ve Mudanya’da yaptığımız görüşmeler çok olumlu geçti. İnşallah bu projeyi ve daha başka projeleri birlikte hayata geçirmeye çalışacağız.' dedi.

Kaynak: AA