Teröristler Nusaybin'i Yerle Bir Etti

Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı ile başlayan operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, ilçenin değişik mahallelerinde konuşlanan ve mahalleleri karargah olarak kullanan teröristler tüm ev ve iş yerlerini kullanılmaz hale getirerek ilçeyi harabeye çevirdi. Teröristlerin karargah olarak kullandıkları ev ve iş yerleri güvenlik kuvvetlerinin operasyonları sonrasında büyük oranda temizlendi. Teröristlerden geriye ise yerle bir olan binalar, evler, iş yerleri ve sokaklar kaldı.

Teröristler Nusaybin'i Yerle Bir Etti
Mardin Valiliği tarafından 14 Mart 2016 tarihinde Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek ve vatandaşların can ve mal güvenliğini yeniden tesis edilmesi amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından asker ve polis tarafından müşterek başlatılan operasyonlar devam ediyor. Operasyonlarda 367 terörist etkisiz hale getirilirken, 352 barikat kaldırıldı, 867 El Yapımı Patlayıcı (EYP) kontrollü imha edildi. 60 güvenlik görevlisinin şehit olduğu operasyonlarda teröristler tarafından karargah olarak kullanılan mahalleler temizlendi. Teröristlerden temizlenen mahalleler adeta savaş alanını anımsatırken, ilçenin büyük bir bölümünün yerle bir edildiği gözlendi.

NUSAYBİN HAYALET KENTE VE HARABEYE DÖNDÜ

Operasyonların aralıksız devam ettiği Nusaybin ilçesi teröristlerin bıraktığı enkazdan dolayı hayalet kente ve harabeye döndü. İlçedeki bütün ev, iş yerleri, kurum binaları, cadde ve sokaklar kullanılmaz hale geldi. Güvenlik kuvvetlerinin başlattığı operasyonların ardından bulundukları bölgeleri terk eden teröristlerin kaçarken tuzak olarak bıraktıkları patlayıcılar ilçedeki ev ve iş yerlerini yerle bir etti. Teröristlerin kaçtıkları bölgelerdeki ev ve iş yerleri, tuzaklı patlayıcılardan dolayı tamamen yıkıldı.
Kaynak: İHA