Simav'da 'Toplu Sünnet Şöleni Ve Büyük Hayır Yemeği' Etkinliği

Simav ilçesinde belediye öncülüğünde, 'Toplu Sünnet Şöleni ve Büyük Hayır Yemeği' etkinliği düzenlendi.

Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Belediye Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, ilçede uzun yıllardır devam eden geleneği sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

Etkinlikteki amacın 'dua' olduğunu anlatan Özkan, şunları kaydetti:

'Simav geçmişte büyük yangınlar geçirmiş, depremler yaşamış. Depremlerde evler yıkılmış, yangında mahalleler yanmış. Birçok insanımız bu afetlerde yaşamını yitirmiş. Etkinlikteki amacımız, çiftçilerimizin bol ürün, esnafımızın hayırlı kazançlar kazanması için, afetlerden, kazalardan ve belalardan korunması için toplu şekilde dua etmektir. Ayrıca ülkemizde birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacın olduğu bir dönemdeyiz. Ülkemizin birlik beraberliğinin daha da pekişmesi için, terörle mücadele eden güvenlik güçlerimiz ve şehitlerimiz için hep birlikte dua edeceğiz.'

Özkan, etkinliğin düzenlenmesine birçok kurum ve kuruluşun destek verdiğini sözlerine ekledi.

Toplu şekilde dua yapılan etkinlikte ihtiyaç sahibi 20 çocuk sünnet ettirilirken, yaklaşık 20 bin kişilik yemek ikramı yapıldı.

Etkinliğe, İlçe Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Sayit Bayramoğlu, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA