Ortadoğu 2. Kahramanmaraş Altın Mücevher Ve Gümüş Fuarı

Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Öz: 'Bu fuar genellikle iç piyasaya hitap etmekte, bunun yanı sıra Ortadoğu'dan gelen alım heyetlerini de misafir ediyor'.

Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, Ortadoğu 2. Kahramanmaraş Altın Mücevher ve Gümüş Fuarı'nın genellikle iç piyasaya hitap ettiğini, ayrıca Ortadoğu'dan gelen alım heyetlerinin de fuara misafir olarak katıldığını belirtti.

Türkiye genelinden 130 firmanın ürünlerini sergilediği Ortadoğu 2. Kahramanmaraş Altın Mücevher ve Gümüş Fuarı, 3. gününde de mücevhersevenler ve sektörde hizmet verenlerin ilgi odağı oldu.

Fuar için hazırlanan birbirinden özel takı ve mücevherler, kadınlar kadar erkeklerin de ilgisini çekti.

Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın, altın işlemesi ve mücevher konusunda Türkiye'deki önemli illerin başında geldiğini belirtti.

Bu tür fuarların sadece sektöre değil, aynı zamanda kente de faydalı olduğuna işaret eden Öz, şunları kaydetti:

'Bu fuar genellikle iç piyasaya hitap etmekte, bunun yanı sıra Ortadoğu'dan gelen alım heyetlerini de misafir ediyor. Bildiğiniz gibi İstanbul'dan sonra altın ve mücevherde Kahramanmaraş Türkiye'nin en büyük ikinci üretim merkezi konumunda. Türkiye'de altının işlenmesi anlamında ikinci olan bir ilde böyle bir fuarın düzenlemek istedik. Bu fuar sayesinde Kahramanmaraş'ın altın işlenmesi anlamında önemli bir yerde olduğunu gelen misafirler tarafından öğrenilmiş oluyor. Bu tür organizasyonlar sayesinde kentimizin de tanıtımına katkı sağladığımızı düşünüyorum.'

Star Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk ise bu tür fuarların, düzenlendiği kentin ekonomisine ve ticaretine ciddi katkılar sağladığını vurguladı.

Bu yıl, Ortadoğu Kahramanmaraş Altın Mücevher ve Gümüş Fuarı'nın ikincisini düzenlediklerini dile getiren Öztürk, fuara 130 firmadan yetkililerin katıldığını aktardı.
Kaynak: AA