İşçi Filmleri Festivali Başladı

Muratpaşa Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Ezginin Günlüğü konseri ile başladı.

İşçi Filmleri Festivali Başladı
Muratpaşa Belediyesi’nin de desteklediği Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, ‘Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri’ temasıyla 11. kez sinemaseverlerle buluştu. 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Muratpaşa Belediyesi Meltem Çarşı’da Ezginin Günlüğü konseri ile start aldı. Yağmura rağmen, Ezginin Günlüğü konseri ve festivalin açılışına binlerce vatandaş katıldı.

Festival, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın açış konuşmasıyla başladı.

“ALTERNATİF BİR BAKIŞ AÇISI SERGİLİYOR”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “İşçi Filmleri Festivali, alternatif bir bakış açısı sergiliyor. Tarihi imparatorlar yazarsa başka, meydanlarda savaşanlar yazarsa başka yazıyor. Nereden, nasıl baktığınıza bağlı. Herseyin kapitalize olduğu, metalaştığı, alınıp satıldığı bir ortamda işçinin, emekçinin bakış açısını yansıtan sanat eserlerinin insanlara sunulması çok değerli ve önemli” diye konuştu.

“MURATPAŞA BELEDİYESİ HER KURUŞUNU İNSAN YAŞAMINA HARCIYOR”

Nazım Hikmet’in Kerem Gibi şiirinden bir dörtlük de okuyan Başkan Uysal, ’Size alternatif belediyecilikten söz etmek istiyorum’ diyerek şöyle konuştu:

“Kamu üretirse zarar eder diyorlar ya, Muratpaşa Belediyesi; çöp konteynerini, asfaltını, bitkilerini kendi üretiyor ve yarı fiyatına mal ediyor. Diyorlar ki; çılgın projeler ortaya koyun, herkes hayran kalsın. Büyük binalar yapın, beton dökün diyorlar ya Muratpaşa Belediyesi her kuruşunu insan yaşamına harcıyor.”

“HERKESE EŞİT HİZMET”

Hizmeti herkese eşit dağıttıklarını söyleyen Başkan Uysal, “Muratpaşa Belediyesi; 2 bin 500 yaşlısına yaşlı evinde konukseverlik ediyor, bin 200 yaşlısına evde bakım hizmeti veriyor, bin 400 yaşlısına eşya ve gıda yardımı yapıyor, 80 yaşlısına huzur evinde bakım sağlıyor, 4 bin 500 insana kurs veriyor, 760 yoksul çocuğa etüd merkezinde ve 693 üniversite adayına MURGEM’de eğitim veriyor, 200 kız öğrenciye yurt hizmeti, 250 üniversite öğrencisine burs veriyor” dedi.

FİLM GÖSTERİMLERİ

Festival süresince film gösterimleri Meltem Çarşı’da bulunan Muratpaşa Belediyesi Meltem Cep Sahne’de yapılacak. Tüm gösterimlerin ücretsiz olduğu festivalde, Muratpaşa Belediyesi Meltem Cep Sahne’de;

15 Mayıs Pazar

Saat 18.00 Gezi’nin Ruhu (Özgür Çataltepe)

Saat 19.00 Annem Bana Peynir Al Gel Dedi (Cihangir Kök)

Azad (Yakup Tekintangaç)

16 Mayıs Pazartesi

Saat 19.00 Ay (Duncan Jones)

17 Mayıs Salı

Saat 19.00 Kameralı Çocuk (İbrahim Yeşilbaş)

İsyan-ı Nisyan (Melek Özman)

18 Mayıs Çarşamba

Saat 19.00 Joe Hill (Bo Widerberg)

19 Mayıs Perşembe

Saat 17.00 Soluk (Metin Kaya)

Uzun Lafın Kısası (H.Sevim Işık) gösterimleri yapılacak.
Kaynak: İHA