ESOGÜ'den 'Türk Kültürü Ve Milli Tarih Şuuru' Konferansı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hilmi Özden ve Prof. Dr. Ahmet Kartal, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde, “Türk Kültürü ve Milli Tarih Şuuru’’ konulu bir konferans verdi.

ESOGÜ'den 'Türk Kültürü Ve Milli Tarih Şuuru' Konferansı
Emirdağ Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan konferans, Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) ve Emirdağ Kent Konseyi tarafından düzenlendi.

Konferansa, Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe, protokol üyeleri ve diğer davetliler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) Başkanı Ahmet Urfalı ve Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter yaptı. Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, konferansta yaptığı konuşmada, konferansı düzenleyenlere, katılanlara ve ESOGÜ Üniversitesi öğretim üyelerine teşekkür etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferans, iki oturum hâlinde gerçekleşti. Konferansın birinci oturumuna lise öğrencileri ve öğretmenler katılırken, ikinci oturuma ise üniversite öğrencileri ve halk katıldı.

Program sonunda etkinliğe katılanlara, ESAB yayınlarından Eskişehir ve Emirdağ ile ilgili kitaplar ve eserler, ücretsiz olarak dağıtıldı. Yoğun ilgiyle izlenen konferans, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Hilmi Özden, Prof. Dr. Ahmet Kartal ve ESAB Başkanı Ahmet Urfalı’ya plaket ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA